sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Sorvin ääreen

Hieman ristiriitaisissa tunnelmissa olen ollut muutaman päivän. Keskiviikkona loppui työt terveyskeskuksessa ja huomenna aloitan puusepän opinnot Mikkelissä. Pieni tauko töihin tekee hyvää, vaikka varsinaista lomaa en vieläkään saanut. Koululta odotan paljon ja tarvelistalla on jo kirjahylly ja pupuille kopit. Yritän myös totutella siihen, että tuloni tippuvat yli 90% tämänhetkisestä. Keikkaa voin viikonloppuisin tehdä, mutta katsotaan viekö koulu kaiken mehun minusta.


 Eläimille kuuluu hyvää. Pipsankin kanssa selvisimme viikolla pelkällä säikähdyksellä, kun sen oma ruoka oli loppu ja toimituksessa kesti kauemmin, kuin normaalisti. Pipsan vatsa ei siedä kaikkea ja se alkoikin menemään sekaisin muista ruuista. Onneksi lääkkeet auttoivat ja samana päivänä Pipsan omat ruoatkin tulivat.
Kiti leikkii angorakanien kanssa hippaa. Angorat on aika pelottavia kissojen ja koirien mielestä ja kanit tuntuvat tietävän sen itsekin. 
 Meidän äkäpussi kukko sai lähdön muutama päivä sitten. Kukolla saa ja kuuluu olla luonnetta, mutta ihmisten ja tipujen kimppuun ei kuulu hyökätä. Hain Jyväskylästä meille uuden kukon, joka on sekä upea, että kilttikin. Näin myös vältytään sukusiittoisuudelta meidän parvessa, jos ja kun tiput kasvavat sukukypsiksi.
Meidän uusi komea kukko
 Tiput näyttävät jo ihan kanoilta, mutta ovat vielä kovin pieniä. Sukupuolet erottaa jo selvästi ulkonäön ja käytöksen perusteella. Haluaisimme kovasti pitää myös kukot, mutta ne ovat alkaneet jo tappelemaan emmekä kaipaa lisää isänsä kaltaisia hyökkäilijöitä. Kotia kukoille olen yrittänyt etsiä, mutta näyttää siltä, että meille jää se ikävämpi vaihtoehto...
Tiput ovat kasvaneet hurjaa vauhtia kuvan ottamisen jälkeen. Vasemman puolimmainen on kana, kaksi muuta kuvassa kukkoja. Yhteensä 3 kanaa, 3 kukkoa.
Olin varannut meille kaksi vuohta, mutta näyttää siltä, että myyjä ei niitä ole myymässä kuitenkaan. Noh, katsellaan nyt toistaiseksi vain kuvia vuohista, kyllä niiden aika vielä joskus tulee.

3 kommenttia:

suvi kirjoitti...

kommeita elukoita :) Onnea uuteen vuoteen <3

Aurinkokujalla kirjoitti...

Monenlaista elukkaa sulla siellä. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

Anne-Mari kirjoitti...

Tervetuloa mukaan! Käympäs kylässä.