lauantai 5. joulukuuta 2015

Uusia otuksia!

Meillä on tipuja! Äiti oli jossain vaiheessa ostanut hautomakoneen ja päätimme kokeilla onneamme. Kun olosuhteet on kunnossa, ei mielestäni ole mitään väliä syntyvätkö tiput kesällä vai talvella.

Meillä asustaa nyt kolme vanhempaa ja kolme nuorempaa tipua. Vanhempia syntyi neljä, mutta kuvassa oleva ruskeankirjava täytyi kolmen päivän iässä lopettaa. Se oli jo syntyessään muita heikompi, eikä kyennyt nousemaan jaloilleen. Sitä täytyi käsissä pitäen syöttää ja sen jalka näytti omituiselta. Yksi päivä tipu suorastaan huusi kivusta ja meidän oli tehtävä nopea päätös. Näistä kolmesta selviytyneestä kaksi on kanoja ja yksi kukko. Jes!


Nuorempia tipuja syntyi kanssa neljä. Kuvassa oleva keltainen tipu menehtyi pian. Ressukka oli todella heikko, eikä liikkunut ollenkaan. Koskiessa saattoi heikosti piipittää, mutta muuten toinen vain oli. Nyt meillä on siis kuusi reipasta tipua. Nuorempien sukupuolia en ole vielä tunnistanut. Pahoin pelkään, että kaikki ovat kukkoja. Jos näin on, niin ensi vuonna olisi kiuruvetisiä kukkoja kotia vailla.
Kiti-kissanpentu meillä onkin jo jonkin aikaa ollut. Ihana kehruukone ja öisin rallihirmu. Diana-kissa aluksi vierasti tuota tunkeilijaa ja sähisi joka kerta, kun näkivät toisensa. Nyt tytöt kuitenkin painivat ja juoksevat yhdessä, eikä ongelmia ole. Kiti käyttää hienosti omaa hiekkalaatikkoaan ja nukkuu mielellään jonkun kainalossa. Pipsa-koira tuntuu välillä pitävän Kitiä pentunaan ja kaikista koirista Kiti pitää Pipsasta eniten. Pipsan häntää on kiva jahdata ja lerputtavaa korvaa pureskella.

~*~

Työ- ja koulurintamalta kuuluu myös uutta. Työsopimukseni siis loppuu vuoden lopussa, mutta teen tammikuussa vielä muutaman vuoron. Sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin hain, mutta tällä kertaa jätän ne väliin. Olin myös hakenut puusepäksi ja kävinkin koululla jo haastattelussa. Ensi viikolla pitäisi tulla päätös ja kovasti toivon, että kouluun pääsisin. Puutyösali oli kuin leikkikenttä lapselle. Ensimmäiset tilaustyötkin jo olisi haalittuna ja kotoa löytyy vaikka kuinka paljon kunnostettavia huonekaluja ja rakennettavaa. Lisäksi työllistyminen alalle olisi hyvin todennäköistä.

~*~

Esittelin päivityksen alussa meidän uudet asukit. Noh, lisää haalitaan kovaa vauhtia. Odottelen vastausta vuohirekisteristä ja sitten meille muuttaakin kaksi kuttua. Voi siis olla, että kohta ei kananmunien lisäksi tarvitse maitoa ostaa kaupasta. Riippuen toki siitä, huoliiko perhe vuohenmaitoa. Ensi vuonna olisi tarkoitus ottaa myös lampaita, jos vain talous antaa myöten. Yhteistyötahoja meiltä löytyykin jo. Täytyisi tehdä kunnon kustannusarvio tässä lähiaikoina.

~*~

Toivon, että blogi heräisi uuteen kukoistukseensa, kunhan hoitajan työt vähenevät. Haluaisin panostaa enemmän Lautakankaan kunnostamiseen, omavaraisuusasteeseen ja eläimiin. Töitä on toki pakko tehdä siinä ohessa, mutta en aio enää polttaa itseäni loppuun henkisesti ja fyysisesti. Vaikka pidänkin todella paljon vanhustyöstä, ottaa työyhteisö ja esimerkiksi saattohoidot veronsa. Sekä riittämättömyyden tunne. Tällä hetkellä kaikenlisäksi ollaan menossa koko Suomessa huonompaan suuntaan...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oikein mukavaa joulun aikaa. Täällä kyllä odotellaan...