lauantai 2. toukokuuta 2015

Uusia asukkaita Lautakankaalle!

Äiti on patistellut kirjoittamaan kuulumisia. Onhan minun sormeni syyhynneet päästä kirjoittamaan, mutta pää on aina tehnyt tenän... Torstaina varsinkin sain hohtavien hankien ja auringonpaisteen ansiosta todella kipeän migreenin ja vasemmasta silmästä hävisi näkö. Eilen jouduin samasta syystä olemaan töistä pois.

No mutta niihin kuulumisiin ja uusiin asukkaisiin!
Keri voi oikein hyvin, kyllä vain. Tai niin hyvin, kuin tuollainen kömpelö pentu vain voi. Keri nimittäin liukastui useampi viikko takaperin keittiössä riehuessaan. Takajalkahan siinä kipeäksi tuli. Koska mitään murtumaa ei havaittu, nivelet olivat paikoillaan, eikä Keri purrut kivusta, annetaan koiven parantua itsekseen, jos on parantuakseen. Muuten Keri on entisensä, hömelö riehuja.
 Pipsakin voi oikein hyvin. Pipsa syö hyvin. Eilen pipsa söi kattilallisen jäähtymässä ollutta ruokaa. Ja puoli purkillista hunajaa. Aikaisemmin Pipsalle on maistunut mm. leipä, ikivanhat keksit, kakku... Eipä silti, Pipsa on vielä aika hoikassa kunnossa. Nyt vain ei parane jättää mitään vähänkään syömäkelpoista näkyville.
Muuten Pipsa on todella kiltti ja tottelevainen sydänkäpynen. Ulkona otetaan lumikylpyjä, sisällä nukutaan kainalossa tai kerjätään rapsutuksia.

Vähän harmillisesti tytöt ovat oppineet monelta aamuvuoroon herätään. Nyt herätään "aamuvuoroon" joka ikinen aamu, oli aamu- tai iltavuoro tahi vapaapäivä.

Tällaisia maisemia katselen huoneeni ikkunasta. Nyt tosin olen kunnostamassa toista huonetta minulle ja siskolleni. Siitä tulee oikea teemahuone, sillä olemme molemmat hulluina eläimiin ;)

No sitten niihin uusiin asukkaisiin... Aloitetaan näistä, jotka ovat jo tänne muuttaneet eli KANOIHIN!
Kukko-Nimetön, Bertta ja Olga.
Hyvin lyhyellä varoitusajalla soitin isoenolle, että minulle olisi tulossa kanoja, pitäisi saada kanala valmiiksi. Isoenopa ryhtyi tuumasta toimeen ja kanat pääsivät ajallaan muuttamaan meille. Hieman tuli kiire siipikarjan pitäjäksi ja siipikarjan pitopaikan rekisteröinnissä, mutta hurjan nopeaa oli toiminta maaseutuelinkeinotoimella ja rekisteröinti tapahtui ennen kanojen saapumista.
Pikkuveljeni kanatipunen, piipittää vielä suloisesti!

Ritu, aina kyyläämässä!

Kukko-Nimetön taasen.

Ritu ja BerttaPuretun navetan ovi pääsi uusiokäyttöön.

Arvatkaa nukkuvatko kanat orrella yönsä... Eivät, vaan aivan katonrajassa. Ovat erinomaisia lentäjiä.
 Kanat ovat kiuruvetistä maatiaiskantaa ja liityn niiden säilytysohjelmaan. Kanoja on siis kymmenen ja yksi nuori kukkopoika. Kanatkin ovat vielä sen verran nuoria, että munia saadaan vasta juhannuksen aikoihin. Kovin ovat uteliaita ja rohkeita. Tuo em. musta tipu hyppäsi tulopäivänä syliini, kun istuin kanalassa. Osaavat jo odottaa, että tuon tullessani ruokaa ja kerääntyvät minua vastaan. Pipsakin käy kanalakäynneillä kanssani ja osaa hienosti käyttäytyä. Kanatkin alkavat pikkuhiljaa tottua siihen, että "peto" onkin rauhallinen, kiltti ystävä. Keri kerran työnsi päänsä luukusta ja säikähti hirveästi kanoja. Kovasti tekisi mieli tulla, mutta on ne kanat kuitenkin niiiin pelottavia!

Seuraavaksi, eli maanantaina, Lautakankaalle muuttaa kaksi pientä nelijalkaista tyttöä, nimittäin naapurin pentueesta karjalankarhukoiranpennut Anni ja Aino. Toisesta tulee isille eläkepäivien ystävä ja toisesta minulle metsästyskoira (vaikka molemmat kyllä metsälle pääsevät).

Lähitulevaisuudessa meille kotiutuu myös kaksi kania ja maatiaiskissanpentu, mutta niistä sitten lisää, kun ovat täällä. Kaneille on jo mökki ja aitaustarpeet, kissalle raapimispuu.

Paljon siis on tapahtunut ja paljon tulee tapahtumaan! Joku voisi ajatella (ja onkin ajatellut ääneen), että haalin itselleni liikaa työtä näistä kaikista eläimistä, mutta käytän mielelläni päiväni näiden kanssa puuhasteluun, varsinkin kun muistelen miten ankeaa elämäni oli Helsingissä.

Töitä minulla riittää myös Lautakankaan ulkopuolella ja ilman sitä en voisi näitä eläimiä pitääkään. Koulukin on aivan loppusuoralla ja voi kuitenkin olla, etten ihan heti palaa koulunpenkille...

5 kommenttia:

Tia kirjoitti...

Onnea uusista asukkaista! Teiltähän puuttuu enää vuohet ja lampaat tai lehmä sieltä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva että kirjottelit! Mukava seurata kuulumisia vaikken henkilökohtaisesti sinua tunnekkaan, satuin vaan joskus muinoin tähän blogiin ja jäin seuraamaan että aiotko oikeasti muuttaa maalle. Laitahan kuvia uusista asukkaista sitten kun ovat saapuneet teille. Hyvää kevään jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se aika mahtavaa että pystyit toteuttamaan maalle muutto haaveesi. :)

maru kirjoitti...

Kiva kuulla kuulumisia. Olet todella aikaansaava ja hyvä organisoimaan asioita. Mielenkiintoista kuulla ja nähdä mitä kaikkea kivaa tulee vielä tapahtumaan.

-maru-

suvi kirjoitti...

Voi hurja,mitkä maisemat :D ihan luulin ja katsoin tuota maisema-kuvaa tauluna ;) ihania kuulumisia muutenkin sieltä lautakankaalta...