perjantai 16. tammikuuta 2015

Viikko melkein pulkassa

Ei hirveästi malttaisi koneella kyhjöttää, mutta kai sitä nyt pikkuisen täytyy kuvia laittaa ja jotain tarinoida.

Ollaan Ellan kanssa nautittu kovasti maalaiselämästä. Siinä missä Ella Helsingissä oli arka ja hieman pelokas, täällä ollaan maiden valtias. Ellasta  on tulossa mainio vahtikoira, kun joku auto kaartaa pihaan, aloittaa Ella murinan ja haukahtelun ja jos vieras tulee ovelle asti, alkaa kunnon haukut. Jos Ella sattuu olemaan pihassa, kun auto lähtee pois, Ella seuraa perässä tielle asti, jotta  ei varmasti vieras tule takaisin.Tämänpä takia Ella ei enää ulkona kovin vapaasti saa juosta, kun reviiri on isolle tielle laajentunut eikä autoja enää pelätä.

Ella rakastaa juoksemista, hangissa hyppelyä, hajujen ja jälkien seuraamista (joku päivä täytyy päästä verijäljelle) sekä luiden ja nyt myös pehmolelujen hankiin hautaamista. Ella löysi yksi päivä lokakuussa hautaamansa hauenpään... Pujahti sen kanssa sisälle ja alkoi jyystämään sohvalla. Oli ihana haju sen jälkeen tuvassa.

No kaloja pääsen (toivottavasti) huomennakin haistelemaan, kun menen isoenon ja tämän serkun kanssa aamulla pilkille. Vesi herahtaa kielelle, kun mietin mitä herkkuja tullaan mahdollisesti saamaan!

Tyoharjoittelu alkoi maanantaina ja se on  sujunut loistavasti. Ihan mielelläni kävelen aamuin illoin vajaan kolmen kilometrin matkan linja-autopysäkille ja  takaisin. Ohi ajavat autoilijat ovat huomaavaisia ja varsinkin tähtitaivas on upea! Eilen näin elämäni ensimmäisen tähdenlennon!

Kaupassakäynnit sujuvat harjoittelupäivinä, kun pidän reppua mukana. Tänään isoeno vei vähän suuremmille ostoksille, niin ei heti tarvitse mitään painavaa ostaa ja Ellallekin on nyt taas iso säkki ruokaa.

"Nyt ei kerkii olla sun mallina!"

Puula talviasussaanMetsälenkin jälkeen ollaan niin väsyneitä, ettei valjaitakaan ehdi ottaa pois, ennen kuin simahdetaan.
Ella 10vk. Olin jo ehtinyt unohtaa, kuinka pieni Ella joskus on ollut!
10vk. Nykyään yltää itse avaamaan oven kahvasta.


1 kommentti:

B kirjoitti...

Ah, maalle muuttoa itsekin odotellessa! Siihen tosin mennee vielä muutama vuosi...