tiistai 12. elokuuta 2014

Jälleen koulunpenkillä (ja kuvia Kangasniemeltä!)

Tai pikemminkin käytävän lattialla (n. 47 oppilasta ja atk-luokkaan mahtuu noin parikymmentä).
Koulu siis alkoi eilen. Hieman jännittyneissä tunnelmissa aulassa sekalainen joukko opiskelijoita odottivat kavereitaan ja tuntien alkua. Pikkuhiljaa kaikki alkoivat löytää oman luokkansa ja päästiin aloittamaan uusi (ja viimeinen!!) kouluvuosi.

Eilinen meni vielä "uutuudenviehätyksessä", tänään taas sanoin sarkastisesti kaverilleni, että "welcome back to school...". Eiköhän ajan kuluessa aleta tottumaan luokkalaisten suureen lukumäärään ja ainakin motivoi tulla ajoissa kouluun/tunnille, että saa istumapaikan! Lisäksi viimeistään tässä vaiheessa opettajat alkavat pitää yhteisistä pelisäännöistä kiinni ja esimerkiksi myöhästyneet eivät pääse tunnille, kännykkä pysyy laukussa ja laukku lattialla, hommat hoidetaan ajallaan jne.

Heti ensimmäisenä päivänä eteen mäiskästiin kotitehtävä, joka oli kyllä ihan kiva ja nopeasti tehty. Saimme jo ohjeet opinnäytetyötä varten (jäiks) ja ryhmätyön... Heti hommiin! Jouduin tänään kieltäytymään iltavuorosta ja luulenpa, etten tänä vuonna paljoa töitä ehdi/jaksa tehdä. Saa nähdä miten autokoulun käy, siirtyykö kevääseen.

Mutta nyt kuvia Kangasniemeltä ja Lautakankaalta!

Puula-järvessä uimassa ja veneilemässä


Vanhantuvan takaseinustalla karhunvattua ja vadelmapensaat. Elämänlanka, heinä ja muut kumppaninsa valtaavat alaa vauhdilla ja olenkin ehdottanut, että ensi vuonna kulotettaisiin alue. Paljon pitäisi olla kuitenkin talkooväkeä ja vettä, ettei ihana Vanhatupa ja muu ympäristö vahingoittuisi.
Vanhaatupaakin tuli vähän tarkisteltua syvällisemmin. Yksi nurkka on vajonnut, pitäisi nostaa ja ankkuroida uudestaan, sisällä ainakin yhdestä kohtaa havaittiin kosteusvaurio ikkunan alta... Lisäksi itse pitäisin enemmän vanhanajan ruutuikkunoista ;)

Takapihan terijoensalava on kasvanut hurjasti! Puun alla seisoskellessani tuli mieleen Montgomeryn ja Alcottin tyttökirjat...Rehevöitynyt tila


Minulle oli pienoinen järkytys, kun saavuimme Lautakankaalle. Nurmikko olikin yli polvien korkuista tiheää heinää ja kaikki mahdollinen oli kasvanut valtavasti. Tuloa seuraavana päivänä tartuimmekin viikatteisiin ja haraviin (ei puhettakaan, että ruohonleikkurilla tai raivaussahan naruleikkurilla olisi mitään lähtenyt). Piha käytiin kaksi kertaa viikatteella ja kaksi kertaa ruohonleikkurilla läpi. Jäljelle jäi tiheä, mutta pehmeä nurmi/sänki. Parin viikon päästä menen uudestaan siskon perheen kanssa siistimään pihaa.

Ja ai että reissu antoi lisäpotkua Lautakankaalle muttohaaveisiin. Sitten sitä vasta työtä saakin tehdä ja ihan ajan kanssa!

Ps. Ulkoasu-uudistusta saatte vielä odottaa ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika paljon helpommalla vanhan tuvan pusikon kanssa pääsisi yksinkertaisesti siistimällä. Kulottaminen on aika raju tapa varsinkin puuvartisille kasveille. Eivät välttämättä selviä vaikka maa olisi kuinka hyvin roudassa, vadelma on nimittäin matalajuurinen kasvi eli juuret ovat lähellä maanpintaa.

T: S

Anne-Mari kirjoitti...

Tarkoitus olisikin saada kaikki pois ja istuttaa myöhemmin muuta tilalle. Kuva ei näytä koko kauheutta ja käsin en sitä lähde siistimään.