torstai 14. elokuuta 2014

Ärsyttääpi

Maailma menee eteenpäin. Tulee uusia asioita ja mullistuksia. Ja vaikka ärsytyksen kohteeni on äärimmäisen pieni tämän maailman murheisiin nähden, en voi olla valittamatta.

Vanhat lukijani varmaan muistavat kamppailuni Facebook-profiilini poistamisen suhteen. Miten vaikeaa se olikaan, kun kaikki tapahtui siellä. Kavereiden ja sukulaisten kanssa juttelu, kouluasiat, nykyään myös kuntosalini tiedotus tapahtuu Facebookissa. Nyt jopa peruskouluissa on alettu atk-tunneilla opettamaan, kuinka tehdään Facebook-profiili ja onneksi sitten myös, kuinka siellä ja muualla somessa käyttäydytään...

Nyt kun olen ollut noin vuoden(?) poissa Facebookista, voin sanoa, että olen elänyt eristäytyneenä monesta asiasta.

Olen pitänyt yhteyttä vain kouralliseen kavereistani, tämän jälkeen. Noh, onneksi ovatkin sitten niitä parhaita ystäviä ;)

Nyt kun uusi ja viimeinen kouluvuosi lähti käyntiin, tuli tunnilla puheeksi luokan asioiden käsittely missäs muualla kuin Facebookissa.

Kuinka paljosta jääkään nykyään paitsi, jos ei kuulu Facebookiin?!

Haluaisin kuitenkin pysyä erossa Facebookissa, koska se on kuin Putin. Arvaamaton.

Silloin kun vielä olin Facebookissa, tuli vähän väliä uudistuksia jolloin esimerkiksi joku salassapidettävä tieto saattoikin tulla julkiseksi, joko kaveripiirille tai koko maailmalle.

Facebook seuraa, millä nettisivuilla käyn. No niin tekee myös Google Chrome, mutta sitä en pidä niin haitallisena. Toisaalta, jos ei tee mitään laittomuuksia niin ei kai siinä mitään pahaakaan ole, jos seuraavat...

Ja yksi suurimmista syistä lopettaa, oli ajankäyttö. Saatoin vuorokauden aikana olla Facebookissa jopa 18 tuntia. Älypuhelimen myötä Facebook oli koko ajan käden ulottuvilla.

Ystävät ovat Facebookissa, perhe ja sukulaiset ovat Facebookissa, luokka on Facebookissa, yritykset ja kuntosalini ovat Facebookissa...

Siispä olen alkanut taas harkitsemaan profiilin tekemistä. Ja varmaan sen teenkin tämän kirjoitettuani. Mutta kun en halua! Mutta kun on pakko! Argh!

Toki on ihmisiä, jotka tulevat mainiosti toimeen ilman Facebookia, luulin olevani yksi heistä, mutta nyt alkaa tuntua toisin...

Ärsyyntynyttä olotilaani ei yhtään helpota flunssa, joka alkoi viime yönä. Onneksi sain olla iltavuoron terveenä.


Ei kommentteja: