lauantai 21. kesäkuuta 2014

No niin

Yritin aikaisemmin postata uudella kännykällä,  mutta tietokoneella aloitettua ei voinut lähettää puhelimen kautta. Tietokoneen netti ei toimi ja en uudesta puhelimesta vielä osaa siirtää mobiilinettiä koneen käytettäväksi. Lisää kuvia luvassa kunhan saan siirrettyä ne koneelle, missä on netti.
Tallinnanreissusta vähän, kun lupasin. Matka meni hyvin ja uhkaavista säätiedotuksista huolimatta aurinko paistoi ja vettä satoi vain silloin kun olimme hotellissa :D Ensimmäisenä päivänä oli todella kuuma, sitten onneksi viileni. Emme kaverini kanssa tehneet hirveästi suunnitelmia etukäteen. Ja aika shoppailupainotteiseksi matka menikin. Ekana päivänä shoppailimme Viru-keskuksessa, josta taisin löytää urheilutopin. Seuraavana päivänä menimme satamasta lähtevällä ilmaisbussilla Rocca Al Mareen. Oli kyllä suomalaisilla turisteilla kova hätä mahtua kyytiin,  yksi jäi ihan jalkoihin.
Ostoskeskus Rocca Al Mare on käymisen arvoinen ja varmasti menen seuraavallakin kerralla. Sieltä löysin paljon ihania vaatteita!  Budjetti venyi ja paukkui... Edulliset ravintolat paikkasivat tätä. Hesburger on huomattavasti edullisempi kuin Suomessa ja ruoka yhtä hyvää (varsinkin, kun ei ole syönyt pitkään aikaan siellä). Rocca Al Maressa söimme italiaisessa Da Vincissä. Vaikutti kalliilta,  mutta olimme niin nälkäisiä ja ravintolasta leijui niin ihana tuoksu, että oli pakko mennä. Ja yllätys, tilaamani Margherita-pizza (herrrrkullinen) maksoi muistaakseni 4,90 ja kaverini pasta-annos noin 5 euroa. Saimme vatsamme hyvin täyteen ja ruokaa ei tarvinnut odottaa kuin noin kymmenen minuuttia. Suosittelen ehdottomasti ja sinne haluan uudestaan (ja tottakai margherita-pizzan).
Hotellimme oli Gotthard (osoite Pikk 66, Olavisten kirkon lähellä,  hyvin lyhyen kävelymatkan päässä satamasta, vanhassakaupungissa). Hotelli oli hyvin rauhallinen ja tunnelmallinen. Aamiainen kuului hintaan ja se oli oikein hyvä. Rakastuin munahyydykkeeseen ja riisipuuroon.
Olin laiska ottamaan kuvia reissun aikana. Joskus täytyykin päästä paljon pidemmälle reissulle Tallinnan. Esimerkiksi ihanassa suklaakahvilassa emme ehtineet käydä ollenkaan. Minä ja virolainen kaverini yllätyimme, kuinka sujuvaa asiointi oli minulle. Osaan perussanastoa ja -lauseita, mitä tulee kaupassa/ravintolassa tarvittua, ja en juurikaan tarvinnut kaverini apua.
Hintaerot Suomeen verrattuna huomaa enää lähes ainoastaan hotellien ja ruuan hinnoissa. Suomessa kun työeväs voi maksaa yli 5 euroa,  Tallinnassa esim. Rimistä (market) sai herkullisen pasta-bolognesen 1,30 eurolla. Ei kuitenkaan tullut hinkua muuttaa Viroon. Lastenhoitajan palkka kun siellä on noin 700-900 euroa... Niin paljoa ei ruuassa säästäisi, että tuolla summalla tulisin toimeen (toisaalta nyt tulen, kun vuokra on niin alhainen).
Nyt olen taas päässyt takaisin työrytmiin. Onnekseni työsopimustani jatkettiin koulun alkuun,  joten tiedän kuinka kuluttaa loppukesän ;) Mikäs siinä, viihdyn joka hetki töissä ja saan asukkailta ja työkavereilta kannustavaa palautetta. Vaikka välillä ikävöinkin koulua(!!??!!) niin kyllä varmasti tuntuu haikealta kesän jälkeen.Tästä vähän eteenpäin ja hotelli löytyy vasemmaltaTivolisssa käytiin pyörähtämässä. Laitteisiin ei tosin menty. Olimme ainoat kävijät...


1 kommentti:

Sirkku kirjoitti...

Täh?! Työsopimustasi jatkettiin?! Jos tuo on totta, niin onnittelut! Ja hurjan iso kiitos kekseistä ja suklaista, niistä on ollut paljon iloa monelle.