torstai 8. toukokuuta 2014

Kareeraisu

Mmm... oishii!
 Olen jo pitkään halunnut kokeilla tätä japanilaista ruokaa, kareeraisua. Eilen sain aikaiseksi käydä Hakaniemessä Vii Voan-nimisessä kaupassa ja nappasin sieltä mukaani currykuutioita. Valitsin miedomman vaihtoehdon. Onneksi tein kerralla useamman annoksen, sillä tämä oli hyvää! Jos kuutiot olisivat edullisemmat (8 kuution pkt 6€), tekisin tätä varmasti usein. Yhdelle annoksellehan tulee kuutioiden hinnan lisäksi vielä lihan, riisin ja lisäkkeiden hinnat.
Pastataikinaa innostuin myös yhtenä päivänä tekemään. Se on hurjan helppoa, vaikkakaan ei kovin nopeaa. Ensin tehdään vehnäjauhoista keko pöydälle ja keon keskelle tehdään kolo. Koloon rikotaan yksi kananmuna ja hieman vettä. Sitten vain sekoitetaan ja sekoitetaan ja vaivataan ja vaivataan. Tarvittaessa lisätään vettä tai jauhoja ja jatketaan vaivaamista. Aluksi taikina on hyvin muruista, mutta kun sitä tarpeeksi vaivaa ja jauhojen ja nesteen suhde on sopiva, tulee taikinasta kiinteää. Sitten se kääritään tuorekelmuun ja laitetaan jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi. Jääkaappikylmästä taikinasta kaulitaan ohuen ohut levy (apuna voi käyttää pastakonetta, kaulimellakin onnistuu). Talouskoulun opettajani neuvoi aikoinaan, että taikinalevy on sitten tarpeeksi ohut, kun siitä näkee läpi. Kaulimella tämä on tosin hyvin vaikeaa. Ensimmäisen pastasatsin tein pienellä sydämenmuotoisella piparimuotilla. Toisesta satsista tein spagettia ja kolmannesta tortellineja, jotka täytin lohella. Jos omistaisin pastakoneen, en enää ostaisi kaupan pastaa. Kaulimella kauliten ja vapaalla kädellä muovaillen tämä on hidasta, joten pastakone, jolla saa pastalevyt ja muodot vaivatta, nopeuttaisi hommaa paljon.

Mmmm... oishii!

Ei kommentteja: