lauantai 1. maaliskuuta 2014

Uusia asioita

On taas ollut mielenkiintoinen viikko. Turhautuminen kouluun, koulutusohjelman valitseminen, hiljalleen alkanut elämäntapamuutos...

Turhautuminen johtuu lähinnä siitä, että minulla on tällä hetkellä lähes ainoastaan 2-4 tunnin koulupäiviä. Tämä johtuu osittain siitä, että nyt on myös valinnaiskurssit, joita minulla ei ole, kun olen ne saanut hyväksiluettua. Kuitenkin jos olisin tiennyt, että ne valinnaiset ovat toukokuun lisäksi nyt, olisin voinut ottaa täksi aikaa muita kursseja. Työkeikkoja en voi tällä hetkellä juurikaan ottaa ilman, että joutuisin sitten olemaan pois niiltä parilta tunnilta. Ja pois en voi olla, koska minulle valitetaan siitä, minkä lisäksi yhden päivän aikana tulee joko paljon opittavaa tai saamme jonkin tehtävän. Jos on ollut poissa tunnilta, opettajat ovat yleensä hyvin nihkeitä antamaan tehtävää. Ymmärrän kyllä tämän täysin. Mutta meitä opiskelijoita turhauttaa se, jos oppitunnilla katsotaankin elokuvaa tai pääsemme tunti-pari aikaisemmin, kuin mitä lukujärjestyksessä oli lukenut. Kivahan se on, jos pääsee aikaisin koulusta, mutta vähänkö ärsyttää, jos on joutunut kieltäytymään keikkatarjouksesta koulun takia. Minulle on monesti sanottu, että koulu on etusijalla, lopeta töiden teko. Se olisikin helpompaa, jos koulua olisi se määrätty 40 tuntia viikossa ja opettajat pitäisivät tästä ja opetussuunnitelmasta kiinni. Olen saanut useammin kuin kerran huomata, että jos opiskelija itse ei ole valppaana näissä asioissa, ei mitään tapahdu. Minäkin tottakai voisin hyödyntää tämän ajan opiskelemalla asioita itse kotoa käsin... Mutta enkös minä kouluun hakenut sitä varten, että oppisin SIELLÄ? Ja tämän turhautuneen valituksen lopuksi mainittakoon, että tiedän ettei kaikki opiskelijat allekirjoita tätä kirjoittamaani. Joillekin tämä systeemi sopii oikein hyvin, eivätkä näe siinä mitään ongelmaa. Ja itse olen se, joka opiskelee lähihoitajaksi. Jos koen, etten tällä tavalla opi tarpeeksi, MINUN täytyy tehdä lisää töitä asian eteen.

Ja tästä sitten koulutusohjelman valintaan. Olenkin täällä puhunut, että olen miettinyt vanhustyötä ja lasten ja nuorten koulutusohjelmaa ja kuinka usein mieleni näiden kahden välillä onkaan vaihdellut. Noh, torstaina koitti päivä, jolloin oli aika valita tämä koulutusohjelma. Yllätin itseni ja en valinnut kumpaakaan. Valitsin sairaanhoidon ja huolenpidon koulutusohjelman. Tämän siksi, että haluan jatkaa opiskeluja ja saada terveydenhoitajan paperit (sen ohella saan myös sairaanhoitajan paperit). Näillä näkymin menen valmistuttuani noin vuodeksi töihin, käyn autokoulun jne. ja haen Mikkeliin opiskelemaan. Tähän siis tällä hetkellä tähtään. Toivottavasti mieli (ja elämä) ei ehdi kauheasti muuttua.

Elämäntapamuutosta taas olen miettinyt (ja yrittänyt) jo pitkään. Väsymys, laiskuus, "sumussa kulkeminen", ruoan ahmiminen ynnä muut vastaavat asiat saavat vähitellen väistyä. Ensimmäisinä tavoitteinani on lisätä vähintään puolituntia liikuntaa (oli se sitten kävelylenkki vaikka) ja pienentää ruoka-annoksia ja katsoa mitä suuhuni pistän. Lisäksi ajattelin huomisesta alkaen ryhtyä pikaruokapaastoon. Kavereiden kanssa voin esimerkiksi Hesburgeriin mennä, mutta valitsen sitten lisukesalaatin, miniporkkanat ja tuoremehun, sekä pidän koulussa mukana pienet eväät (mm. pähkinöitä ja hedelmiä).

Tänään kermaisen pastan sijaan paistoin pannulla lohta ja tein "vihanneshöystöä". Höystöön tuli mm. lehtikaalia, punakaalia, tuoretta inkivääriä, valkokaalia, porkkanaa... Kovin paljoa höystö ei tarvinnut maustamista, sillä inkivääri toi jo itsessään hyvän maun. Laitoin kuitenkin hieman tuoretta chiliä ja Himalajan suolaa.

Eilen kyllästyneenä ruokavaliooni menin kauppaan ja ostin kassillisen vihanneksia ja lohta. Lohi maksoi lähes 20 euroa, mutta siitä tuli 14 annosta (n. 1,35e/annos), jotka pakastin yksittäin. Muina kaloina minulla on seitiä ja Kangasniemen verkoista saatua kuhafilettä.

Punnitse & Säästä- kaupasta ostin cashew-pähkinöitä ja Himalajan suolaa (=kristallisuola, ruususuola...). Hinta ei tunutunut yhtään suolaiselta ;) joten uskon, että alan käyttämään ainoastaan tätä suolaa. Suolaa saa kiteinä ja hienojakoisena, kummankin hinta näytti olevan 1,30e/100g.

Olen ollut todella hyvällä mielellä ilmojen suhteen. Nytkin aurinko paistaa ja on niin keväinen tunne! Ja minähän en yleensä pidä keväästä, osasyynä allergiat ja loska. Allergialääkkeet naamaan ja ulos kävelylle! Aaaaaa IHANAA!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, voiko sinulle lähettää sähköpostia?

Anne-Mari kirjoitti...

Hei!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen amsyrjalainen (at) gmail.com