sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Rukiiset kaalipiiraat

Ettei pelkkää "vehnämössöä" olisi, lisäsin lautaselle myös paprikaa ja kurkkua.
Alkoi aamulla tekemään mieli kaalipiiraita niin hirveästi, että oli pakko tehdä niitä. Kaikki tarvittavat aineksetkin löytyivät sopivasti, niin ei tarvinnut lähteä kauppaan (kävin eilen Mammuttimarkkinoilla, mukaan lähti 30 eurolla Ikea-kassillinen ja vielä toinen pienempi kassillinen ruokaa).

Koska kammoksun pelkän vehnäjauhon käyttöä, tuli tähän taikinaan myös ruisjauhoja ja -rouhetta, kaurahiutaleita sekä pellavansiemeniä. Lisäksi hieman siirappia, himalajansuolaa ja oliiviöljyä. Vettä tuli 3dl, kuivahiivaa noin 2rkl ja noita muita aineksia lisäilin mittaamatta. Taikinasta tulee 16 piirasta. Täytteeseen tuli kaalin ja siirapin lisäksi hyvin pieneksi pilkottua porkkanaa, sipulia, jauhelihaa ja hieman riisiä, sekä mausteita hieman. Laitoin piiraat pakkaseen hätävaraksi, jos en joskus jaksakaan alkaa mitään ruokaa laittamaan. Minulla on yleensä pakko olla pakastimessa jotain valmista, jonka tarvitsee vain sulattaa. Esimerkiksi töiden jälkeen nälkäisenä saatan muuten mennä kauppaan ja ostaa pizzaa, keksejä ja karkkia. Kun tiedän, että pakastimessa on valmista ruokaa, ei tarvitse mennä kauppaan. Eilen tein pakkaseen kasvissosekeittoa.

Seuraavaksi vuorossa japanin opiskelua varmaankin... ellen jämähdä tähän koneelle.

Ja hei! Pääsen viikon päästä työhaastatteluun! 

Ei kommentteja: