torstai 27. helmikuuta 2014

Teemailua

 Aina välillä innostun jostain asiasta. Nyt vuorossa oli Japani, kielenä ja kulttuurina. Kirjastosta tulin napanneeksi pinkan aiheeseen liittyviä kirjoja. Niitä olen vasta selaillut, katsotaan syvennynkö niihin vielä. Aasialaisessa keittokirjassa ei ole japanilaisia ruokia, mutta sieltä löytyy esimerkiksi kevätkääryleiden valmistusohje! Olen aikaisemmin ostanut kevätkääryleeni aasialaisesta kaupasta (90kpl/3e), mutta niistä tulee äkkiä huono olo natriumglutamaatin takia. Täytyy joku päivä kokeilla tehdä itse!Tokyokan-nimisestä kaupasta ostin kuvassa olevat riisikupit. Aion vaihtaa kaikki isot astiani japanilaisiin astioihin, jotka ovat huomattavasti pienempiä. Isolle lautaselle ladon liikaa ruokaa. Lisäksi pyrin muuttamaan ruokailutottumuksiani. Yleensä hotkin lounaan ja päivällisen hetkessä. Nyt olisi tarkoitus hidastaa. Ei haittaa, vaikka syömisessä menisi yli puolituntia, se on vain hyväksi.

Tilasin itselleni saumurin ompelukoneen seuraksi. Nyt en malta odottaa paketin saapumista! Varmasti ompeluintokin syttyy taas uuden koneen myötä. Monta kivaa mallia on jo mielessä ja yhden mekon kankaatkin on jo leikattuna.

Nyt syvennyn hakemaan lisää ideoita virolaisesta Käsityö-lehdestä, joka tänään kolahti postiluukusta ilokseni.

Lisään nettikauppani kirppispuolelle kirjan Suomalaista voimaruokaa. Kauppoihin on ilmeisesti tullut kaksi kirjaa, joilla on melkein samat nimet ja olisin halunnut juuri sen toisen, joten tämän myyn pois ja jatkan sen "oikean" metsästystä.

Ei kommentteja: