tiistai 14. tammikuuta 2014

Aika lentää (ja mitä siinä välissä tapahtuikaan)

Katselin tässä blogini ensimmäisiä päivityksiä ja huomasin, että ensimmäisestä blogipäivityksestä on kohta neljä vuotta!

Silloin suunnittelin maatalouskouluun menoa ja kävinkin sitä vuoden verran. Parasta siellä oli kuitenkin navetta ja lehmät. Maatalouskoulun aikaan olin suunnitellut varmaan koko loppuelämäni valmiiksi. Vaikka koulua en loppuun käynyt, en kadu sinne menemistä yhtään. Enkä kadu koulun lopettamistakaan.

Maallemuuton kaipuutani kävin hoitamassa mummolassa, nykyisellä kotitilallani Kangasniemellä. Siellä sain myös viettää viimeisen yhteisen kesäni pappani kanssa (maanpäällä).
Nyt viimeisin käynti "Niemellä" oli elokuussa. Pitäisi pian päästä käymään siellä taas!

Noh, maatalouskoulu jäi kesken syksyllä 2011, jonka jälkeen olin avustamassa ylä-asteellani ja kävin talouskoulun. Samalla sain kipinän lähihoitajan opinnoista, jotka aloitin syksyllä 2012, ja samalla tiellä ollaan vieläkin. Opiskelumotivaatio oli vain tiessään, mutta nyt onneksi sitä löytyy. Tosin edelleen välillä välttelen viimeiseen asti tehtävien tekoa. Kuten nyt, kun tulin tätä kirjoittamaan :D Ja välillä koulussa istuminen tuntuu turhauttavalta (kuten tänään).

Suuntautumisen luulin jo lyöneeni lukkoon, mutta eilinen työpäivä hoivakodissa sai taas miettimään. Pelkäänkö enemmän ottaa vastuuta ikäihmisistä, kuin lapsista? Eilen sain todella kannustavaa ja mieltä lämmittävää palautetta hoivakodin asukkailta ja tunsin olevani oikealla alalla. Ehkä arkuus ja epävarmuus vähenee, mitä enemmän opiskelen ja teen töitä?

Arvioitu valmistuminen on keväällä 2015, ensi vuonna! Sitten on vuorossa autokoulu ja kenties maallemuutto? En tosin halua kiirehtiä asian kanssa, koska en tiedä vielä minne päin Suomea muuttaisin ja Helsingissä on hyvä työllistymistilanne lähihoitajilla. Mutta jossain vaiheessa, kun kaikki asiat on järjestyksessä ja se oikea paikka löytyy...
-
Kolmen tunnin päiväunista huolimatta väsyttää, joten kohta pitäisi päästä unten maille. Huomenna on onneksi vapaata koulusta, eikä töitä. Paitsi, että tulen varmaan viettämään monet tunnit koulutehtävien kanssa... Ja maanantaina yksi uusintatentti. Sen siitä saa, kun kirjoittaa tenttipaperiin vain oman nimensä, eikä vastauksia.

Ei kommentteja: