keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Uusi tuttavuus (ja kuinkas sitten kävikään)

Pitkään taistelin uuden puhelimen hankinnasta itseni kanssa. Vuoden vanha Lumiani toki toimii, vaikka välillä saattaa jäädä joku muistutus/hälytys hälyttämättä (muutaman kerran olen nukkunut pommiin tämän takia, onneksi kuitenkin ehtinyt ajoissa kouluun loppuen lopuksi). Nokian puhelimille ei myöskään ole kaikkia niitä appseja (sovelluksia yms.), joita esimerkiksi Samsungille on.

Myönnän, että sosiaalisella painostuksella oli pienen pieni osansa. "Kaikilla" on joko Samsung tai iPhone, mitä uudempi, sitä parempi. En myöskään ennen ymmärtänyt ihmisiä, jotka säännöllisin väliajoin päivitti puhelimensa uudempaan versioon. Nyt huomaan tehneeni saman. Halusin enemmän, halusin uudempaa, halusin isompaa, halusin parempaa. Vaikka Lumia on hyvä puhelin. Ja kestävä, se otti vastaan kaikki putoamiset, kolhut, vesi- ja lumisateet, pölyt, vehnäjauhot, likaiset kädet... iPhone uudeksi puhelimeksi ei tullut kuuloonkaan. Voin yleistää, kaikilla joilla olen iPhonen nähnyt, on näyttö särkynyt ja muutenkin puhelin kamalassa kunnossa. Jos iPhone on tippunut maahan, se on mennyt moneen osaan ja niitä kiireinen Lissu tai Timi on sitten saanut keräillä milloin lumihangesta ja milloin autotieltä. Lumiassa ei tätä ongelmaa ollut, ei irtoavia osia.

Ja jaaritteluksi meni. Noh Lumian kestävyydestä ja "tuttuudesta" ynnä muusta huolimatta (ja osittain Microsoftin ja Stephen Elopin petkutuksesta suuttuneena) tilasin viime viikolla itselleni Samsung Galaxy S4 minin ja tänään sen hain postista. Olen moneen kertaan aiemmin jo meinannut tämän puhelimen tilata, mutta kun pikkuveljen kännykkä meni rikki, sain vielä paremman syyn hankkia uuden, nyt veikka saa hyvän ja kestävän puhelimen vanhasta Lumiastani.

En pitänyt mitään kiirettä paketin avaamisella. Tein ruokaa, leivoin lihariisipasteijoita, tiskasin ja lopulta oli sitten pakko siirtyä tutustumaan uuteen kumppaniini. Puhelin oli pienempi kuin kuvittelin, noh minihän se onkin. Kamera on parempi, kuin Lumiassa, vaikka pixeleitä taitaa molemmissa olla 8. Taitaa Lumian linssi kaivata puhdistamista. Näyttö tuntuu minissä kirkkaammalta (ja kirkkautta voi säätää, toisin kuin Lumiassa) ja terävämmältä.

Nyt vain hankkimaan kaikki tärkeimmät appsit ja siirtämään kalenteriin kaikki merkinnät (H-U-O-H-!)
Huomenna on koulusta vapaata (jälleen...) ja sain päiväkotikeikan. Iltapäivällä on vielä balettitunti. Maanantain tunti peruuntui osaltani, kun sain yllättäen kutsun iltavuoroon harjoittelupaikkaani. Näin ne matkarahat vähitellen tulevat kasaan :) Ja taas jaarittelen... Syvennyn tästä Galaxyn maailmaan!


Ja tarpeeksi kauan Galaxyn äärettömään ja sen yli tutustuttuani huomaan, ettei se ole minulle sopiva puhelin. Minulle ei ikinä ole ollut uuden kännykän käyttöönotto niin haastavaa, kuin mitä se nyt oli. Puhelin siis postiin ja Lumia takaisin käyttöön. Katsotaan kuinka kauan menee, että hankin seuraavan puhelimen. Toivottavasti se tulee eteen vasta maalle muuttaessani, jolloin voin hankkia ihan peruskapulan älypuhelimen sijaan (jos niitä enää silloin olemassa on, kaikki pitää modernisoida vali vali vali minä).

Ei kommentteja: