tiistai 31. joulukuuta 2013

Paha mieli

Iltavuoro hoivakodissa oli mukava. Asukkaat olivat hyvällä tuulella, kuten me hoitajat myös. Televisiosta tuli Tangomarkkinoiden Juhlakonsertti ja Uuden Vuoden päivälliseksi oli nakkeja sekä perunasalaattia jälkiruuan kera.

Kotimatkalla junaa Pasilassa odotellessani saapui junalaiturille myös joukko teinityttöjä. Umpikännissä. Kaksi tytöistä eivät edes pysyneet enää jaloillaan, vaan kaatuivat maahan makaamaan. Kaverit sitten repivät ylös ja lähtivät hoiperrellen taluttamaan toista tytöistä jonnekin. Oli lähellä että tytöt olisivat pudonneet raiteille. Tytöt kaatuivat maahan ja yksi junaa odottavista sivullisista kävi tarkistamassa tilanteen ja auttoi tytöt keskemmälle laituria.

Minun teki pahaa katsoa tyttöjen örveltämistä. Tuoko on sitä hauskanpitoa? Onko sitten enää hauskaa, kun makaat kotona krapulassa, olet sairaalassa tai muuta vastaavaa?

Tuntuu myös pahalta ajatella, että joidenkin teinien vanhemmat eivät oikeasti edes tiedä, että heidän mussukkansa on nyt juomassa ja riehumassa ulkona. Tiedän tällaisia perheitä valtavasti, joissa teinit esittävät vanhemmilleen olevansa asiallisia ja menevänsä vain kaverille yöksi, vaikka todellisuus on jotain ihan muuta...

Junassa yksin vuorossa ollut konduktööri vaikutti mielestäni hyvin hermostuneelta. Molemmissa päissä vaunua örvelsi humalainen porukka. Liian monta kertaa on saatu lukea konduktöörien, bussikuskien ja muiden ihmisten pahoinpitelyistä, alkoholista johtuvista onnettomuuksista sun muista.

Tämä on viimeinen uusi vuosi, jona suostun liikkumaan ulkona. Täst edes lukittaudun huoneeseeni tai olen maalla Lautakankaalla. Kaukana örveltävistä idiooteista, jotka eivät välttämättä pilaa vain omaa iltaansa (tai elämäänsä), vaan myös muiden.


Ei kommentteja: