perjantai 20. joulukuuta 2013

Loma

Vaikka minulla onkin töitä ainakin viisi päivää joululoman aikana, tuntuu tämä silti lomalta. Koulu loppui eilen, tai noh, tänään olisi voinut mennä opettajan kanssa ravintolaan lounaalle ja osa oppilaista menikin, mutta minä menin töihin. Kummasti paremmin jaksaa töissä kuin koulussa...

Huomennakin on töitä. Vähän jännittää, koska menen erääseen hoivakotiin, jossa en ole koskaan käynyt. Pakko sitä kuitenkin jossain vaiheessa on tutustua uusiin paikkoihin ja hankkia lisää kokemusta. Ja juuri nyt olen hyvin tiedon- ja taidonjanoinen ja haluan kehittyä alalla.

Sunnuntaina olisi sitten Tallinnan pikavisiitti. Ja pikavisiitti tosiaan, maissa ehdin olla vain 1h45min !! Viking Linella siis menen ja ei koskaan ole ollut näin lyhyttä aikaa! Tai noh, periaatteessa "maissaoloaika" on 2h30min, mutta lähtöselvityksessä täytyy olla 45min ennen laivan lähtöä ja itseasiassa lisää aikaa menee, kun väki purkautuu Tallinnassa laivasta... Ja minä kun ehdin suunnitella vaikka mitä. Taidan kaverini kanssa juosta vain ruokakauppaan ja tehdä muut ostokset laivan myymälässä. Ja pari kuvaa täytyy Tallinnasta räpsäistä... Jos maltan.

Tein tänään litran riisipuuroa. Hävettää tunnustaa, että söin suurimman osan jo, pienen rasiallisen otin huomiseksi työevääksi. Eilen tekemiäni lihariisipasteijoitakin täytyy muistaa ottaa mukaan... Taitaa työt mennä pelkäksi syömiseksi.

Ja nyt olisi viisasta painua pehkuihin, täytyy "laittaa unta pankkiin", koska aion ottaa vastaan kaikki työkutsut, joita toivottavasti saan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oot aika onnellisessa asemassa, koska sielä kaupungissa on töitä opiskelijoille... toisin kun täällä maalla...

Sirkku kirjoitti...

Olet Anonyymi oikeassa. Täällä lähihoitajaopiskelijat kirjaimellisesti "revitään käsistä". Hoitajapula on niin suuri, että jos opiskelijana työharjoittelupaikassasi teet hommat hyvin, sinua pyydetään sijaiseksi. Sillä tavalla työpaikat varaavat tarpeisiinsa työläiset jo ennen heidän valmistumistaan. Olin toissapäivänä oman työpaikkani joulupuurolla ja esimies sanoi, että lähihoitajia ei tahdo saada edes keikkalaisiksi ja palkkakin on karvan parempi kuin kaupungilla.
Täällä kannattaa hoitoalan opiskelijoiden "lintsata" koulusta kahden tunnin päivinä ja ottaa 8-tuntinen keikkatyö.
Vielä pakko mainita: 17-v lähihoitajaopiskelijapoika sai ensi vuoden opintorahapäätöksen - 17e/kk. Pakkohan se on töihin pyrkiä, muuten loppuu leipä opiskelijalta.
Mutta lohdutan sinua siellä maalla: valmistuttuasi on taatusti töitä tarjolla, vaikka työmatkaa vähän tulisikin.

Maelka kirjoitti...

Rauhaisaa Joulua sinulle!