maanantai 4. marraskuuta 2013

Purnauskis

Lauantaina käväisin harjoittelun jälkeen Ruoholahdessa kotona ja tällainen komistus sieltä mukaan lähti. Jussi-kolli pääsi vähäksi aikaa siedättämään allergiaani. Yöt Jussi nukkuu jaloissani ja aamulla toivotetaan hyvät huomenet puskemalla ja kehräämällä kovaan ääneen.
Ensimmäinen ilta ja yö meni silmätipoilla ja nenäsuihkeella. Aamulla oli jo pakko ottaa allergia- ja astmalääkket. Tänään iltapäivällä piti taas turvautua allergialääkkeeseen. Hassua kyllä kissaa siedän ihan hyvin, mutta se ruoka! Kissojen ja koirien ruoka haisee aivan kamalalta ja viimeistään siitä saan hengenahdistusta. Mutta eipä sitä tarvi mennä haistelemaan muuta kuin sillon, kun annan ruokaa.

Joku aika sitten sanoin, etten ikinä ota kissaa, jos tällaiset allergiaoireet jatkuvat. Nyt täytyy kyllä perua ne sanat, koska kissa tuo niin hyvää oloa, että se voittaa allergiat mennen tullen. Kun Jussin on aika lähteä luotani, harkitsen vakavissani kissan ottamista Tansanian matkan jälkeen (kun nyt vain muistaisin pitää matkan kaiken edellä...). Kissa on paljon "helpompi" lemmikki, kuin koira. Tosin väitän, että koiran kanssa on paljon enemmän harrastusmahdollisuuksia. Ilmaista kissan pito ei ole. Jussi käyttää "kristallikiteitä" hiekkalaatikossaan. Pieni pussi halvinta merkkiä maksoi kuusi euroa. Pikkiriikkinen purkki Purinan Gourmetia maksaa euron ja eipä muutkaan sapuskat kovin edullisilta vaikuttaneet. Lisäksi jonkinlainen raapimapuu olisi hyvä, ehdottomasti valjaat, kissaa ei ole luotu olemaan koko ajan sisällä ja vapaaksi en ulos päästä (vaikka jotkut täällä niin tekevät), eläinlääkärikulut, madotukset, turkin hoito, kaikki krääsä mitä on vain pakko ostaa...

Mutta nyt... nyt iski PENTUKUUME !! Se tästä vielä puuttuikin...

3 kommenttia:

Arja kirjoitti...

Hi-hii, meillä on kuusi kissaa ja kaksi koiraa, eipä tartte miettiä minne rahansa laittaa !
Mustista & Mirristä ostetaan aina 4 x 14kg hiekkaa =60e
Sekä tarjolla on aina kolmea eri sorttia Royal canin ruokaa sekoituksena, kutakin pussia ostan aina sen 10kg, hintahaarukka lienee 50-79e tai sinnepäin :)
+ tykkään antaa eläimille "kunnon" ruokaa eli lihaa, kalaa, kanaa, sydäntä jne eikä pelkkää märkäruokapusseja, jotka mun mielestä ovat pelkkää höttöä.
Kun eläimiä on paljon, sairastumisiakin sattuu enempi kuin jos eläimiä olisi yksi.
Kesällä Einari-hauvan meille tullessa, sillä oli kallomurtuma, joka oli kaiken lisäksi tulehtunut. 7 viikkoa antibioottia, kipulääkettä, vatsansuojalääkettä jne. Tomografioineen hoito maksoi reilusti yli 2000e !
Kissaemo sai samaan aikaan pennut, maitoa ei tullut, joten letkuruokein 4 pentua 5 viikkoa, parhaimmillaan kuus kertaa päivässä + hoidin emoa, jolla oli jokin tulehdus, koska kakka haisi. Emon hoitoon upposi kai 400e tietämillä.
Mut eläimet on mun oma valinta, mieluustihan niitä hoitaa, mutta muistuttaisin, että odottamattomiakin menoja ne tullessaan voivat tuoda.
+ paljon, paljon iloa & hellyyttä <3

Tiina kirjoitti...

Voi kuinka ihana kissa! Sedälläni on kaksi kissaa, jotka saavat ruoakseen ainoastaan oikeaa ruokaa kuten kalaa, lihaa ja kanaa. Kerran olivat kuulemma tehneet sen virheen, että kissoille oli ostettu kaupan kissanruokaa - lähes välittömästi kissojen karva oli huonontunut ja kiilto lähtenyt turkista.

Kissa tuo iloa ja turvaa elämään. Itselläni ei enää ole kissaa juurikaan tuon allergian takia, mutta ehkä vielä joskus! :)

Anne-Mari kirjoitti...

Arja:
Näinhän se on, koskaan ei voi tietää mitä lemmikille saattaa sattua.

Tiina:
Kissan ja allergian yhdistelmässä voi käydä kahdenlaisesti, allergia voi joko siedättyä, tai pahentua. Itselläni ensimmäinen (onneksi), oireet ovat jo paljon pienemmät, silmien punoitus, turvotus ja kutina on esimerkiksi kokonaan poissa, kuten myös hengenahdistus. Vähän vielä täytyy nenää niistellä.