tiistai 8. lokakuuta 2013

"Varustepostaus"

Tässä se vihdoinkin tulee. Varustepostaus siis. Sain lukijalta toiveen esitellä balettikamppeeni ja koska niitä ei kovin paljoa ole (vielä) kertynyt, esittelen samalla kaikki muut urheiluvarusteeni!

Kuvassa balettikamppeet, valkoiset trikoot/sukkahousut, musta puku (uimapukumallinen), beige aluspuku, hiusverkko ja pinnejä. Tämä on useimpien balettikoulujen suositeltu setti. Ihonmyötäiset vaatteet eivät estä näkemästä linjoja ja asentoja, jolloin opettaja voi helpommin korjata virheet. Joillain näkyy tunnilla olevan t-paita, sortsit tai treenihousut.
Pehmeät harjoitustossut. Kovia tossuja (kärkitossut, "pointit") emme käytä ollenkaan. Ne tulisivat kuvioihin vasta monen vuoden kuluttua ja niiden käyttöön kuuluu mm. varvastekniikkakoulutus ja nilkkojen täytyy olla todella vahvat.
Kuten kantapäistä näette, nämä ovat hieman virheelliset. Nuo "ulokkeet" eivät sinänsä haittaa, mutta ensi kerralla etsin ihan kunnolla istuvat tossut.
Balettikamppeet Piruetista ja maksoivat yhteensä noin 80 euroa. Kallista kyllä, mutta melko pitkäikäisiä.

Ja sitten muihin urheilukamppeisiini.
Tässä salikengät, merkki Prosec (Cittarista parillakympillä). Todella mukavat jalassa ja "palapohjat" antavat lisää liikkuvuutta. Tällaisia myydään ihan sadan euron paremmalla puolellakin, mutta miksi ostaa kalliit, kun nämä ovat niin hyvät? Nämä eivät kyllä sovellu ulkokäyttöön. Kerran minun oli pakko päästä nämä jalassa lenkille ja sen jälkeen kaivelinkin pikkukiviä palapohjien rakosista. Terävät kivet myös "syövät" pohjia. Nämä ovat siis sisäkäyttöön (perussääntö: vaalea pohja= sisä, tumma pohja= ulko). Ulkokäyttöön minulla onkin sitten ihan peruslenkkarit.
Kuvassa näkyy myös hieman juoksuhousujani, joita käytän myös jumpatessani. Merkki Pro Touch ja ostin Intersportista alennusmyynneistä. Takana pikkutasku avaimille. Todella istuvat ja mukavat jalassa.

Juoksupaita, oli pakko ostaa värien takia ;) Ja onhan tämä miellyttävämpi hikoillessa, kuin tavalliset t-paidat. Tämä on minun makuuni kyllä turhan lyhyt, mutta toisena treenipaitana minulla on vaaleanpunainen pitkä urheilupaita (ei kuvaa).

Lisäksi oli pakko ottaa kuva tämän päivän ostoksista: käsi-/jalkapainot (4e) ja vaaka (10e) Tarjoustalosta. Kuvassa/kuvissa myös jumppamatto, joka on lähes aina lattialla muistuttamassa olemassaolostaan.

Tätä kirjoittaessani hoksasin, etten kuvannut kaikkia välineitä, lisäksi on käsipainot (vaivaiset kolme kiloa) ja rytmisestä voimistelusta muistoksi jäänyt naru.
Seuraavaksi hankintalistalla on jumppapallo, mutta odotan "sen oikean" vastaan tulemista, koska se tulee olemaan huoneessa koko ajan näkyvillä. Vaaleanpunaista olen etsiskellyt... Lisäksi kahvakuula olisi kiva, mutta ne ovat järjettömän kalliita! Haluaisin sellaisen noin viiden kilon painoisena.
Ennen minä ajattelin, että kaikki tuollainen varustus on aivan turhaa, treenata voi ilmankin. Nyt kuitenkin olen huomannut, että ne tuovat treeniin enemmän mielekkyyttä ja vaihtelua.

Uutta liikuntaharrastusta baletin rinnalle olen katsellut ja alan kallistua Sats-kuntosalin puolelle. Siellä on nimittäin myös ryhmäliikuntatunteja, sekä opiskelija-alennus ;) Muutenkaan kuntosalin kuukausihinta ei ole kallis, eikä ole mitään kamalia sitoutumisvelvotteita.
Ja miksi haluan maksulliselle kuntosalille, kun koulussa on ilmainen ja kotonakin voi treenata?
Koulun kuntosali on auki sellaisina aikoina, jotka eivät minulle aina sovi ja se on kiinni viikonloppuisin ja lomilla. Siellä myös on vanhat, yksipuoliset laitteet.
Kotona taas ei ole laitteita ja helposti huomio keskittyy johonkin muuhun. Kuntosalille mennään tekemään, eikä siellä kesken kaiken eksy esimerkiksi tietokoneelle.

Ja nyt taas uppouduin niin pahasti tähän aiheeseen, että ihan unohdin huomisen lääkehoidon tentin... Taitaa ilta venyä pitkäksi, sillä lääkehoidon kurssilla käsiteltiin hurjasti uusia asioita!

Tekstit nyt hyppelevät miten sattuu...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pisti silmään tällainen Lidlin sivuilla: http://www.lidl.fi/cps/rde/xchg/SID-BAF027AA-42E2E940/lidl_fi/hs.xsl/index_26097.htm

En tiedä onko sellainen kuin etsiskelet, mutta ajattelinpa joka tapauksessa vinkata. :)

Anne-Mari kirjoitti...

Kiitos paljon vinkistä! Täytyy käydä katsomassa löytyykö lähialueen Lidleistä tuota.