sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Suklaakakkua ja Daim-muffinsseja

Pakko oli päästä kokeilemaan saamiani leivontavälineitä ja pelkkä kakku ei riittänyt, joten tein myös muffinsseja. Kakkupohjaksi tein hyväksi havaitun tumman sienipohjan, täytteeksi ja kuorrutteeksi Blå Bandin suklaamoussea. Sillä aikaa, kun pohja oli uunissa, väsäilin marsipaanista perhosia ja kukan. Aika näpertelemistä se on ja kyllästyinkin pian.


Tumma sienikakkupohja

2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 dl kiehuvaa vettä

24cm (irtopohja)vuoka

1. Voitele ja korppujauhota vuoka, laita uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi sokeri!)
3. Laita vesi kiehumaan (haihtumisvara, esim. 1dl lisää). Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 
4. Kaada pienissä erissä kiehuva vesi vaahtoon täydellä teholla vatkaten.
5. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla varovaisesti, mutta huolellisesti käännellen.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista noin puolituntia. Noin 15 minuutin kohdalla voit suojata kakun pinnan foliolla tummumiselta.
7. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen ja anna jäähtyä rauhassa. Pohjan voi myös pakastaa (hieman jäähtyneenä).
8. Leikkaa sahalaitaisella veitsellä kerroksia 1-2 ja kostuta pohjat esim. maidolla. Pohja imee kostuketta vaikka kuinka, älä laita liikaa!
9. Täytä kakku, mutta koristele vasta ennen tarjoilua. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.



Daim-muffinssit tein Kinuskikissan ohjetta hieman mukaellen. Pinnasta tuli aika rapea, mutta sisältö taas oli mehevää. Suklaa paloi hieman uunissa, joten suklaarouhetta ei kannata jäädä pinnalle. Koristelin pari muffinssia sokerikuorrutteella ja perhosella.

Aurinko on paistanut koko päivän ja tekisi mieli mennä ulos kävelylle. Vanhaa reittiä ei nyt tee mieli kulkea, joten suuntaan varmaan tutkimaan uusia lenkkipolkuja kohti Tuomarinkylän kartanoa ja tallia. Toisaalta tekisi mieli jatkaa kotihiiruilua ja tehdä pipoa, jonka eilen aloitin... Ja pipo näyttää vievän voiton. Voihan sitä parvekkeella neuloa, kunnes tulee kylmä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä Runebergin torttu ohjeesta! Tuli tosi hyviä :)Täytyy testata noita muitakin ohjeita..