torstai 31. lokakuuta 2013

Parempia päiviä

Maanantain valitusten jälkeen viikko on sujunut todella mukavasti. Tiistaina olin koululla tekemässä ammattiosaamisen näyttösuunnitelmaa. Hieman alkoi tuskanhiki puskea pintaan, kun tajusin miten iso työ suunnitelman teossa onkaan. Edes puoleenväliin en sinä päivänä päässyt, joten jatkoinkin sen tekoa keskiviikkona ja tänään sain sen vihdoin valmiiksi! Lähes kolmekymmentä sivua, noin kymmenen tuntia yhteensä. Ensimmäisellä yrittämällä opettaja hyväksyi. Nyt on huojentunut olo. Voin jatkaa harjoittelua ilman suunnitelman aiheuttamaa stressiä. Ensi viikolla alkaakin jo ammattiosaamisen näyttö ja sen jälkeisellä viikolla on enää kaksi harjoittelupäivää ja pääsen syyslomalle. Harjoittelu on mennyt todella nopeasti ja en haluaisi vielä palata koulun penkille. Toivottavasti saan tuolta harjoittelupaikasta keikkoja välillä, niin elämä ei ole pelkkää koulussa oloa. 
Ja keväällä onkin kuntoutuksen harjoittelu ja huhtikuussa pitäisi sitten lähteä Tansaniaan... Matkakassa vain näyttää lähemmäs nollaa euroa. Toki saisin hyvinkin matkarahat kasaan, jos nyt vain panostaisin siihen säästämiseen enemmän. Toisaalta, voisin huhti-toukokuun käydä tulevia kursseja, josko saisin aikaistettua valmistumistani. Silloin voisin myös säästää vielä enemmän ja valmistuttuani lähteä Afrikkaan pidemmäksikin aikaa. Tai vaikka maailmanympärysmatkalle (ei ihan, "vain" Venäjä, Kiina, Nepali, Uusi-Seelanti, Afrikan maita, Kanada, Hollanti, Islanti). Edit. Tein äsken laskelman, jonka mukaan Tansanian matka tulisikin maksamaan noin 3000 euroa + shoppailut ja extrat. Sehän onkin hyvin toteutettavissa! Jos vielä tulisi koululta stipendi tai saisin sponsoroijan, niin ei olisi mitään hätää.

Mutta vihdoin olen oppinut elämään hetkessä, joten otan tämän hetkisestä elämäntilanteestani kaiken ilon ja hyödyn irti: balettia, balettia, balettia. Baletti on vienyt minut mukanani. Otan pari viikkotuntia lisää ja joululomankin vietän balettia tanssien, ilmottauduin nimittäin tiiviskurssille, jolloin balettia on melkein joka päivä! Jos Tansanian reissu ei toteudu, jatkan balettia ja tähtään korkeampaan ryhmään. Joku päivä tanssin vielä kärkitossuilla! En olisi uskonut, kuinka pidän baletista. Tänäänkin tunnin jälkeen tuli niin hyvä olo, vaikka en aluksi edes meinannut jaksaa tunnille lähteä! Huomenna haen kirjastosta balettiaiheisen kirjan, jota lueskelen lauantaina, kun menen seuraamaan dialyysihoitoa. 

Balettikamppeet tekemässäni kassissa, raejuustoa välipalaksi. Kuvassa myös uudet ihanat lakanat Hobby Hallista!

Ei kommentteja: