keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Dok: Unohduksen tiellä

Löysin Yle Areenasta dokumentin Unohduksen tiellä.
Se kertoo belgialaisen hoitokodin kahdeksasta asukkaasta, jotka sairastavat Alzheimerin tautia.

Linkki dokumenttiin: http://areena.yle.fi/tv/1204338

Lisäksi Elävässä arkistossa on dokumentti Pitkät jäähyväiset. Dokumentissa seurataan erään pariskunnan, Mairen ja Kalevin, elämää kymmenen vuoden ajan (1999-2009). Maire sairasti Alzheimerin tautia ja dokumentti kuvaa hänen ja Kalevin viimeisiä yhteisiä vuosia.


Kai tämä on jonkinlaista valmistautumista tulevaa työssäoppimista varten. Se tuskin tulee olemaan henkisesti kovin helppoa aikaa, joten kai minä alitajuisesti alan valmistamaan itseäni erilaisia tilanteita varten.

2 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Voit tosiaan törmätä monenlaiseen, mutta hyvä kun teitä varmaan koulussakin siihen valmennetaan eivätkä muistisairaat tietysti ilkeyttään ole sellaisia kuin ovat. Hyviä kirjojakin on saatavilla.

Äitini esimerkiksi ajoi muutamaan kertaan kotipalvelun tytöt pihalle, kun arveli niiden viettelevän isäni. Onneksi äiti ei puhunut ihan hirveän rivoja, vähän tuhmia kylläkin, sellaista mitä ei olisi ikinä terveenä laskenut ulos suustaan. Ja tavaroita hän pakkasi mitä mielikuvituksellisimpiin paikkoihin. Kaikkea ei varmaan vieläkään ole löydetty.
- Hienon alan olet valinnut!

suvi kirjoitti...

totta,hienon alan oot valinnut...oma äitini sairastaa alsheimerin tautia,onneks pärjää lääkkeillä ja kotona vielä,puolison seurassa.