torstai 19. syyskuuta 2013

Onnistumisia

Eilen venytellessäni surkuttelin itsekseni, kuinka kankea olen ja, etten varmaan koskaan enää tule olemaan yhtä notkea, kuin 7. luokalla. Tänään kuitenkin koin onnistumisia ja huomasin edistyneeni monessa asiassa balettitunnilla. En ole saanut viiteen vuoteen sormia varpaisiin lattialla istuen jalat suorassa. Tänään sain ja enemmän kuin pelkällä hipaisulla. Ja pysyin siinä. Takareiteni ovat kireämmällä, kuin ihmisillä normaalisti. Siksi tämä oli minulle iso ja kannustava kokemus. Myös se, että sain jalkani helposti nostettua tangolle ilman, että nostan lantiota, oli uutta. Valssiaskelissa en mennyt sekaisin. Ja kertaakaan tunnin aikana missään ei krampannut. Olen alkanut venyttelemään lähes joka aamu ja välillä myös iltaisin. Se on selvästi auttanut, vaikka välillä tuntuu, että jumitan vain paikoillani.

Vielä täytyy panostaa hurjasti korsettilihaksistoon, huomaan vähän väliä valahtavani löhöilemään ja siitä seuraa selkäkivut, jotka kestävät pitkään. Balettitunnilla opettaja "laittoi" minun ryhtini oikein ja tajusinkin, että olen aina yrittänyt seistä väärällä tavalla ryhdikkäästi (jolloin selkäni on lähes poikkeuksetta aina kipeytynyt lisää). Ryhti ei lähde pelkästä vatsasta, hartioista ja yläselästä. Se alkaa siitä, että pepun vetää alas, vatsan sisään, avaa rintakehää, mutta ei liikaa, ja ei vedä hartioita liian taakse. Yläselkä on mieluummin hieman etu-, kuin takakenossa. Vatsa- ja selkälihakset tukevat ryhtiä, niitä ei tarvitse jännittää liikaa.

Koulussa menee myös hyvin. Sain fysiikka ja kemia 2:a kolmosen, joka on siis kiitettävä (hylätty-1-2-3). Tehtäviä ei myöskään ole enää jäänyt rästiin ja kurssin ovat mielenkiintoisia. Tällä hetkellä meillä on mm. lääkehoitoa ja suunnitelmallista hoitotyötä. Työssäoppimisjakso alkaa 14.10. ja sitä odotan vähän sekavin tuntein. Toivon saavani siitä kaiken hyödyn ja opin irti.

Nyt on vuorossa makaronivelliä (na-mi!) ja elokuva. Huomenna on vain yksi tunti koulua, mutta turhaan sitä poissaoloja hankkii sillä, ettei jaksa yhden tunnin takia kouluun mennä.

Ei kommentteja: