keskiviikko 28. elokuuta 2013

Suomenlinnassa


Kuten aikaisemmin kerroin, tutoroin kahta hollantilaista nuorta, jotka tulivat vaihtoon Suomeen ja kouluumme. Koulupäivän jälkeen menimme kaupungille kiertelemään ja käväistiin nopeasti Suomenlinnassa. Menemme vielä myöhemmin uudestaan, kun on enemmän aikaa. 

En sitten millään kyllästy Suomenlinnan maisemiin. Sinne on päästävä vuodesta toiseen ja monta kertaa vuodessa. En malta odottaa, että saan hankittua uuden kameran, koska Suomenlinnassa on niin paljon kuvattavaa! Nämä kuvat tosin on otettu kännykällä, koska nykyinen kamera jäi Puksuun.

Oli hauska kuulla ulkomaalaisten ajatuksia suomalaisista. Tiesittekö, että suomenkieli on kuin laulua? Minusta taas hollanti on todella kaunista ja niin pehmeää :) Sitä oli kiva kuunnella. Hieman jopa tajusin sanoja sieltä täältä, koska jotkut sanoista ovat samoja/samankaltaisia ruotsin kielessä.
Myös hollantilainen koulujärjestelmä oli mielenkiintoinen (kuten heidän mielestä suomalainen). Siellä on paljon yleisempää, että peruskoulun jälkeen jatketaan opintoja. Opinnoista maksetaan kuukausimaksu (jonka suuruutta en nyt muista, taisi olla 70 euron kieppeillä) ja poissaoloja ei sallita yhtään. Jos kurssista ei pääse läpi, joutuu uusimaan koko lukuvuoden. Opintotuki oli parinsadan euron kieppeillä. Hollannissa on tapana kouluttautua ammattiin ja mennä töihin, tytöt pitivät erittäin harvinaisena välivuotta. 

Koulurintamalle kuuluu taas sitä samaa kurjaa... Kova hinku olisi vain mennä töihin. Opettajat lomautetaan kahdeksi viikoksi, näillä näkymin tosin meidän työssäoppimisen ajaksi.  Meillä on hurjasti kaikkia tehtäviä, joista osa täytyy tehdä ryhmässä/parin kanssa vapaa-ajalla. Yritäppäs tässä nyt sitten sovittaa viiden ihmiset menot yksiin. Anoin lupaa tehdä yhden ryhmätehtävän yksin ja sitä olen tässä aloitellut hiljalleen. Ensi viikolla palautus :S Kolme tehtävää sainkin äsken tehtyä, niihin ei mennyt kuin alle tunti yhteensä. Turhaan taas jätän viime tippaan. Viimetippaan menee myös jonkun rokotuksen ottaminen Afrikan matkaa varten... Olen kokonaan unohtanut, että joku rokotus täytyy ottaa monta kuukautta ennen matkaa ja siihen kait tarvittiin vielä tehostekin... Onhan tässä sentään vielä seitsemän kuukautta matkaan.

Nyt täytyy painua pehkuihin. Nukahdan missä tahansa ja milloin tahansa, jos vain olen hetkenkin paikoillani. Koulussa ja bussissa se ei ole yhtään kivaa, opetus ja oikea pysäkki menee helposti ohi. Luin tänään yhden artikkelin (Fit 9/13) "karhun talviuni"-maisesta väsymyksestä, joka ei johdu unen puutteesta, vaan kilpirauhasesta. Se ei näy tavallisessa kilpirauhaskokeessa (joka minulta otettiin). Kyse on siis kilpirauhashormonin muunto-ongelmasta, jota vielä harvat lääkärit Suomessa tunnustavat. Huomenna on lääkärin soittoaika, katsotaan sitten mitä tehdään ja voisiko kyse olla tästä.


4 kommenttia:

suvi kirjoitti...

Suomenlinna on kaunis paikka,minäkin tykkäsin siellä aina käydä:)
toivottavasti sun väsymykseen löytyy syy..Ei sitten anemiaa ole?

Anne-Mari kirjoitti...

Ei ole anemiaa, verikokeissa kaikki oli kunnossa.

sara kirjoitti...

Mitä luulet, voisiko olla mahdollista, että asunnossasi olisi homevauriota? Missäpäin Pukinmäkeä asut.. Itse olen asunut siellä eräässä talossa jossa myös käsittääkseni oli opiskelijoita. Ja asunnot aivan homeessa, tai ainakin meidän asunto ja uskon että osa muistakin.
Tuo väsymyksesi voisi olla hyvinkin homeoire. Myös sydänoireet ja huimaus voivat liittyä homeisiinkin. Toki varsinkin sydänoireilu on tutkittava tarkemminkin.

T sara

Anne-Mari kirjoitti...

Asunnossa on juuri suoritettu perusparannus, mutta ei sekään poissulje homeen mahdollisuutta. Asun Hoasin opiskelijasolussa.