tiistai 9. heinäkuuta 2013

Lautakankaalla

Pakko välillä tulla kirjoittelemaan. Lauantaina loppui neljän päivän pituinen lastenleiri Pismissä. Leiri meni hurjan hyvin ja hurjan nopeasti! Sen jälkeen kyllä myös nukutti ja nukuttaa vieläkin.

Paljoa en ole puuhaillut, eilen lähdettiin mummon uudesta kodista kirkolta Lautakankaalle, eli meidän tulevalle kotitilalle. Kovasti on paikat villiintyneet täällä. Ruoho on kasvanut rauhassa ja puutarhavadelmatkin on peittynyt heinien ja elämänlangan alle. Puutarhan mesimarjatkin ovat hautautuneet maa-artisokan ja muiden alle, tekisi vain mieli tarttua viikatteeseen ja niittää kaiken sileäksi. Äitin omenapuussa on hurjan paljon raakileita, sen sijaan muut omenapuut näyttävät enemmänkin säälittäviltä, yksi kuolikin. Karhunvattuja ja vadelmia tulisi kivasti, kun olisi joku niitä oikeaan aikaan kerreemässä.
Kuusiaita on hurrrjan korkea! Jotenkin hieman vierastan tätä paikkaa nyt... Mutta samalla haluan entistä enemmän muuttaa maalle.

Tänään aamupalan jälkeen polkaisin isotädille ja -sedälle keräämään mansikoita. Seitsemästä rivistä tuli hieman yli puoli ämpärillistä. Enemmän oli pillaantuneita ja ampiaisten syömiä. Ja ampiaisia siellä olikin, huh huh. Ihan kuin olisin ollut formulakisoissa! Semmoinen pörinä sieltä lähti ja sai varoa, ettei tarrannut ampiaisia kuhiseviin mansikoihin.

Tällä hetkellä täällä on kylmä (niin sisällä, kuin ulkonakin). Huomenna suuntaan Kuopioon ja siellä sitten tapaan serkkuja ja toivottavasti pääsen myös hevosen selkään. Viime kerrasta onkin jo pari-kolme vuotta...

Mutta nyt tekee mieli torkahtaa hetkeksi, kirjoittelen lisää kuvien kera, kunhan pääsen Helsinkiin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Elämä maalla ei todellakaan ole lomailua, työtä riittää. Sitä ei kaupunkilaiset taida´vielä sisäistää.
-inkeri-

Anne-Mari kirjoitti...

Monilla on aika romanttinen kuva maalla asumisesta. Itse olen sen verran viettänyt kesiä ja talvia täällä mummolassa, että olen hyvinkin paljon päässyt täällä töitä tekemään. Myöskin sisarukset kesäkuun vierailullaan saivat kokea maalla asumisen todellisuuden.

Onneksi lomailu-ajatus ei maalle vedä :)