lauantai 8. kesäkuuta 2013

Ompeluksia ja kuulumisia

Lähden huomenna kaverin kanssa Lahteen katsomaan joukkuevoimistelukisoja ja minulle tuli äkkiä akuutti kesämekon tarve. Kesävaatteita en ole juurikaan ostanut ainakaan kolmeen vuoteen ja nyt on ollut niin kuumat kelit, ettei ole tehnyt mieli mennä kauppoihin kiertelemään. Vaatepulma ratkesi nopeasti, kun kaapista löytyi helmikuussa ostettua kukkakangasta. Äkkiä piirsin kaavat (isosta ruutuvihkosta otetuista aukeamista, jotka teippasin yhteen) ja kello oli noin puoli kahdeksan illalla, kun aloitin ompelun ja valmista tuli kymmenen maissa. Ongelmia tuotti lanka, joka loppui kesken juuri, kun olisi ollut huolittelun vuoro. Tai no, sain pääntien huoliteltua. Kyllä sitä mekkoa aion silti huomenna käyttää, koska huolittelemattomia kädenteitä ja helmaa ei juurikaan huomaa. Kunhan saan ostettua lisää lankaa ja huoliteltua mekon, laitan kuvan tänne, koska itse olen nyt jo todella tyytyväinen mekkoon.

Viime postauksen jälkeen ei ole suuria tapahtunut. Kävin lääkärillä hakemassa antibiootit poskiontelontulehdukseen (viimeiseen asti niitä kartoin, mutta kuume ja kova pään vihlonta lopulta voitti)  ja sain ajan kuun lopulle sydäntutkimuksiin rytmihäiriöiden takia. Töissä tällä viikolla olen ollut ma, ke ja pe. Välipäivinä oli työhaastattelu ja työsopimuksen allekirjoittaminen henkilökohtaisen avustajan hommia varten.

Perjantaina oli rankin työpäivä ikinä. Iltavuoron jälkeen meninkin heti nukkumaan ja unta tuli mittariin 13 tuntia.

Kovasti odotan maalle pääsyä, eniten tietty itse maalle muuttoa. Kaipuun täyteistä päivääni kuitenkin piristi vaaleanpunaiset keittiörätit ja mansikat. Pienestä iso ilo.

Maanantaina menen leikkimään siskon tytön kanssa ja on monta puhelua hoidettavana. Jossain vaiheessa pitäisi myös hakea kirjastosta swahilin oppikirja, jotta pääsen taas opettelemaan kieltä.

2 kommenttia:

Ciacy kirjoitti...

Saakos udella miten swahilin opiskeluun olet innostunut?

Anne-Mari kirjoitti...

Lähden ensi vuoden huhtikuussa Tansaniaan työssäoppimiseen :)