sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Tutustumassa lähiympäristöön

Kävin eilen siskoni kanssa katsomassa  kansallisbaletin juhlaesityksen Hartwall Areenalla. Siitä innostuneena päätin asettaa itselleni tavoitteen: syksyllä tanssiopistoon balettitunneille!

Aloitin urakan eilen suuntaamalla kauppaan ostamaan raejuustoa, rahkaa ja viiliä (josta tein lisää viiliä). Aina välillä tekee mieli sitä, mutta pelkälteen se on ollut pahaa. Noh, nyt tein viilini luomumaidosta ja -viilistä, sen yön yli kehityttyä lisäsin annokseeni banaanin ja tyrnimysliä. Oli hyvää :) Rahkaa en voi syödä pelkälteen, siksi lisään siihen aina mansikoita ja vähän sokeria.

Tänään päätin saada vähän liikuntaa ja lähdin tutkimaan Vantaanjoen vartta. Mittasin puhelimella matkaa ja sitä kertyi vain noin neljä ja puoli kilometriä, mutta nautin lenkistä hurjasti! Ikinä ei ole ollut niin ihanaa olla lenkillä. Vantaanjoki, metsää, peltoa... Ahh! Olisi tehnyt mieli jatkaa vielä pitkälle, mutta kännykän kartan mukaan olisi pian tullut tiiviisti asuttu seutu vastaan, joten päädyin kääntymään pellon ja puistojen kautta takaisin. Matkan varrella oli hieno skeittipuisto, jossa pienet lapset potkulautojensa kanssa teki temppuja, lisäksi oli hurjan jännä leikkipuisto. Sitä katsellessa toivoin, että olisin ollut lapsi vielä. Täytyy viedä pikkusisarukset joskus sinne retkelle! Lisäksi oli iso nurmialue, mihin takuulla tulen tekemään piknikretkiä. Tulen varmasti kuluttamaan tänään kulkemaani lenkkipolkua usein. Siellä kulkeminen oli kuin pieni korvike maaseudulle.

Lenkin jälkeen kävin suihkussa ja aloin laittamaan ruokaa, koska sisko oli tulossa käymään. Tein aikaisemmin tekemilleni kananpojanpyöryköille tuhdin kermakastikkeen peruna-porkkana-bataattimuussia ja parsakaalia. Maistui hyvin lenkin jälkeen :)

Näin muuten hauskan jutun terijoensalavista. Monta salavaa oli istutettu lähekkäin ja ne muodostivat suuren "kupolin", jonka alla olisi tosi kiva leikkiä koti- tai ritarileikkejä. Jos joskus saan lapsia, haluaisin toteuttaa tuon idean, vaikkakin se veisi parikymmentä vuotta kasvaakseen samanlaiseksi :D

Huomenna olisi tarkoitus herätä suht aikaisin ja käydä lenkillä, koulu alkaa vasta 12.45 ja sitä on vain muutama tunti. Sitten aikaisin nukkumaan, jotta voi taas herätä aikaisin. Aamulla siitepölyn määrä on vähäisempi kuin päivällä ja olenkin joutunut taas turvautumaan kortisonitabletteihin, joskaan en uskalla niitä usein syödä. Pitää säästää niitä syksyä ja ensi kevättä varten.

Nyt puhdistan talvisaappaani tomusta (huomasin, ettei minulla ole yksiäkään kesäkenkiä, lenkkareita lukuunottamatta) ja menen nukkumaan, jos nyt tuolta linnun kovalta viserrykseltä saan nukutuksi. Mikäs se lintu onkaan, jolta tulee pitkä, vaihteleva laulu? Tityy tityy tä tä tä kikikikikiki :D

1 kommentti:

suvi kirjoitti...

vantaajoki ja sen varret ovat kauniita alueita :) muutenkin sieltä pääkaupunki-seudulta löysin aikoinaan paljon luonto-alueita,missä tykkäsin polkea pyörällä...
itse tehty viili on muuten hyvää,pitäs taas alottaa semmonen kausi...terveellisempäänkin kuin kaupan maustetut viilit!