maanantai 27. toukokuuta 2013

Muanantaita!

Tänään on ollut mielenkiintoinen päivä. Aamulla heräsin tuttuun tapaan seitsemältä, jos vaikka saisi keikan. Keikkaa ei tullut, söin aamupalan ja painuin takaisin pehkuihin. Heräsin aina välillä tarkistamaan keikkatilanteen ja lopulta heräsin vasta puolenpäivän jälkeen. Söin ruuan ja pakkasin reppuun evästä, uimapuvun, pyyhkeen ja vettä. Päätin tehdä pidemmän kävelylenkin ja mitata matkan. Oli todella hyvä sää lähteä pitkälle kävelylle, noin 18 astetta ja hento tuuli. Musiikkia kuunnellen, puhelimen kartta esillä kävelin pitkin Vantaanjokea lintujen laulellessa, kunnes alkoi kuulua liikenteen pauhua. Kartasta kun katsoin, huomasin saapuneeni Koskelaan. Matka meni todella nopeasti ja mittasuhteet meni uusiksi. Ai näin lähellä tätäkin paikkaa asun?! Jatkoin matkaa, kunnes näin pikkulaiturin, jolle jäin paistattelemaan ja syömään eväitä, porkkana-pinaatti-nokkospannukakkua ja suklaakaurakeksiä. Uimaan en viitsinyt mennä, koska joki oli aivan ruskea ja sakea. En tykkää uida, jos en näe pohjaa ja tiedä syvyyttä ja kotimatka likavedelle haisten ei innostanut. Syötyäni lähdin paluumatkalle samaa reittiä. Mieli olisi tehnyt lähteä tutkimaan muitakin polkuja, mutta en ole tottunut näin pitkiin lenkkeihin,  joten palasin kiltisti kotiin. Matkan pituudeksi tuli hieman vajaat kahdeksan kilometriä. Seuraavalla kerralla uskaltaakin sitten tehdä pidempiä matkoja, koska jalat on palautunut täysin ja koko matkan pysyi hyvä tahti päällä.

Nyt olen pessyt hiet ja hiekat pois, käynyt kaupassa, syönyt ja tehnyt ison annoksen marjasorbettia pakkaseen jähmettymään. Eilen tein ekan erän mansikoista, mustikoista ja rahkasta, sokeria unohtamatta. Tehosekoittimessa vain kaikki sekaisin, marjat saavat olla kohmeisia, niin tulee parempi koostumus. Ennen tätä laitoin teräskulhon pakastimeen ja ainesten sekoittamisen jälkeen kaadoin ne siihen ja taas pakkaseen. Välillä täytyy muistaa käydä sekoittamassa, ettei seos jäädy kokonaan. Siitä täytyy tulla suht kiinteää ja lusikoitavaa.  On kyllä niin hyvää, ettei kaupasta tarvitse kantaa jäätelöä puhumattakaan kalliista sorbeteista.

Huomenna piipahdan koululla, keskiviikkona onkin täysi koulupäivä, torstaina tentti ja sitten pääsen täysin lomalle.  Työhakemuksia olen silti lähetellyt ja yhteen haluan erityisesti, joten olen ollut sen paikan pomoon sähköpostitsekin yhteydessä. Ja vihdoin on aikaa nettipuodin suunnitteluun ja käsitöiden tekoon! Nettipuodille saa antaa muuten nimiehdotuksia, koska myynhän siellä vain itsetehtyjä käsitöitä. Nettipuoti kuulostaa liian "modernilta" ja ei kerro sisällöstä mitään. Sieltä löytyy myös kiepputoriosio, jonne laitan välillä käytettyjä tavaroita ja vaatteita myyntiin.

Nyt täytyy taas sekoitella sorbettia ja sitten odotella, että sen voi jakaa annoksiin, ettei se yön aikana jäädy kovaksi.

1 kommentti:

suvi kirjoitti...

ihana lenkki varmasti:)itse liikuin paljon luonnossa pyörällä,muistoissa monet öiset luontoretket ympäri pääkaupunkia :)
toivotaan onnea ja siunausta työn hakuun <3