perjantai 17. toukokuuta 2013

Itsetehtyä ruisleipää ja nokkoslettuja

Eilisen työpäivän jälkeen nukahdin todella väsyneenä, mutta aamulla olo oli todella mahtava! Niinkin mahtava, että ennen kouluun lähtöä tekaisin ruisleipätaikinan (juuren pistin alulle maanantaina) ja pyöräytin pellillisen kananpojanpyöryköitä.

Kuvia ette kummastakaan saa, mutta onnistuivat hyvin. Itseasiassa odotukseni ruisleipien suhteen oli aika vähäiset, koska tekaisin juuren ilman ohjetta. Kuitenkin ne olivat mielestäni jopa parempia, kuin mummolan leivinuunissa tekemäni...

Leipomiset ja kokkailut eivät siihen loppuneet. Koulussa teimme keliakia-, vilja-allergia- ja maitoallergiapotilaille ruokaa: lihapullia, uunivihanneksia, pizzaa, mustikkapiirakkaa ja sämpylöitä.  Oli niin hyviä, että pizzaa, mustikkapiirakkaa ja sämpylöitä täytyy tehdä joskus itse!

Koulusta tullessani jäin edellisellä pysäkillä bussista, koska oli niin mukava ilma. Kannatti, sillä löysin hyvän nokkospaikan. Kipaisin kämppään viemään laukun ja nappasin sakset ja muovikassin mukaani. Hieman ohikulkijat katselivat, kun kyykin nokkospuskassa saksien kanssa :D  Kauaa en pystynyt kerätä, sillä polvet tulivat äkkiä kipeiksi. Sain kuitenkin ison kaupan kassin puolilleen! Ja pari läiskää käsiin.

Siivosin keittiössä nokkosista varret pois, koska ne olivat todella paksut. Huuhtelun ja ryöppäsin kahteen kertaan. Hurjan keltaista vettä tulikin! Ja minä aioin syödä nokkosia?! Noh, silppusin nokkoset ja laitoin jääpalamuotteihin ja pakkaseen. Odotellessa tiskasin ja siivosin huoneeni.

Laitoin lettutaikinaan nokkosten lisäksi pinaattia, koska ei olisi terveellistä nauttia niin paljoa nokkosta sen sisältämän nitraatin takia. Ja tosiaan, ahmaisin letut lähes heti, muutama oli pakko jättää huomiselle.

Nokkosen sisältämistä ravintoaineista löytyy paljon tietoa googlettamalla! Todellista Super-ruokaa ;)

Tänään en jaksanut käydä Fidalla katsomassa huonekaluja, mutta ehkäpä huomenna... Samalla voisin käydä kotona kiusaamassa pikkuveljiä.

4 kommenttia:

suvi kirjoitti...

nams,nokkoslettuja,erittäin rauta-pitoisia ja anemiaan mitä parhaimpia,varsinkin juuri pinaatin kanssa.Oot sinä uuras nuorukainen ja tarkan talouden ihminen,ihailen <3

Anonyymi kirjoitti...

Hei, jaksaisitko/ehtisitkö kirjata keliakia-/maitoallergiareseptit blogiisi? Meillä on juurikin tällainen potilas perheessä, joten hyviä reseptejä aina kaipaillaan. Mukavaa kesän odotusta! -Liisu

Anne-Mari kirjoitti...

Laitan ne tämän päivän aikana :)

Anne-Mari kirjoitti...

Kiitos Suvi :)