perjantai 19. huhtikuuta 2013

Höpötyksiä

Ai että! Vaikka rakastan talvea ja on harmi, että se on siirtymässä poies, oli eilistä harmaata keliä ja sadetta ihana katsella. En oikeasti tiedä, minkä takia olen paremmalla tuulella lumimyräkän, ukkoskuuron tai tavallisen sateen aikana. Ulkona on paljon kivempi olla, kun aurinko ei paista silmään, ei ole kuuma, juopot ovat piiloissaan ja on ihanan raikas tuoksu ulkona ja siitepöly ei pöllyä.

Niin... allergiaoireet ilmaantui jo viikkoja sitten ja yritän parhaani mukaan muistaa ottaa allergialääkkeet aamuisin. Keväisin en osaa sanoa, onko minulla flunssa vai kärsinkö allergiaoireista. Nytkin on ollut jo pitkään nuhaa, mutta myös kurkkukipua ja yskää, kuumettakin oli joku aika sitten. Sisko toi Hulluilta päiviltä kukkia ja sain niistä kamalan allergisen reaktion :/ Siispä, kun muutan sinne "omaan" kotiin, hankin kasvin kerrallaan ja katson, tuleeko siitä oireita, sitten vasta ostan seuraavan. Ettei vain käy niin, että joudun kaikki heittämään pois. Orkidean haluan ehdottomasti, muratti olisi kiva hyllyn päältä roikkumaan ja jotain muuta vielä. Lisäksi haluaisin tuikkasta kaupasta ostetut salaatit ja yrtit multaan ja jatkaa satoa.

Yleiskonetta olen päässyt jo testaamaan mehun teon, marjarahkasmoothien ja pizzapohjan merkeissä. Tykkään koneesta kovasti, mutta toivottavasti uudessa kämpässä on tilaa pitää sitä keittiössä, koska sen esiin kaivaminen on aika työlästä. Mikäli keittiö on saman kokoinen, kuin mitä vastaavan asunnon keittiöstä tiedän, se ei tule mahtumaan sinne, ellei muut asukkaat käytä keittiötä paljoa... Pelkäänkin hieman sitä, että valtaan koko keittiön itselleni :S Toivottavasti meno ei ole samanlaista, kuin maatalouskoulun asuntolassa, muuten en voi edes astioita ja ruokia pitää keittiössä!

Niin nyt kun tuli puheeksi maatalouskoulu... :D Minähän haluaisin opiskella vaikka mitä eri aloja (mm. eri artesaani-suuntauksia, talonrakennusta, kokiksi, kirvesmieheksi/puusepäksi, ratsastuksen opettajaksi, metron kuljettajaksi mikä ei kylläkään kannata, kun on ne automaattimetrot suunnitteilla ja nämä on vain haaveita... ym.), mutta ajattelin muutama päivä sitten, että olisi kiva mennä joskus takaisin maatalouskouluun- tosin jonnekin, jossa olisi esim. emolehmä-linja. Mutta en kuitenkaan halua mitään isoa tilaa, en edes pientä, jolla tuottaisin muille ruokaa. Haluan pienen (suhteellista, metsää haluan PALJON) tilan, jossa voin pitää eläimiä omaksi iloksi ja hyödyksi ja kasvattaa itselleni ruokaa. Mutta niin... Kyllä siellä maatalouskoulussa oli niin mielenkiintoista ja siellä sai oppia kaikkea uutta ja sellaista, mitä joka tapauksessa voisin tulevaisuudessa hyödyntää.

Eilen ja tänään olen ollut töissä. Päiväkodissa, jonne olisin pienenä halunnut päästä hoitoon :D Oli aika nostalgiset tunnelmat, koska kyseinen päiväkoti oli ala-asteella se "parhain" ja "kuuluisin" ja "kaikki parhaat lapset tulivat juuri sieltä". Pidinkin työpaikkana päiväkodista todella paljon ja lapset olivat ihania.

Töiden jälkeen oli vuorossa toinen työ, kokkikerho. Tietenkin metrolla oli teknisiä vikoja ja myöhästyin töistä, mutta saimme kuitenkin pizzettet (minipizzat) ajoissa tehtyä ja popsittua. Olen kyllä niin tunnollinen työntekijä, että töistä myöhästyminen on minun pahin painajaiseni...Kerran aikaisemmin olen "töistä" myöhästynyt, nimittäin Mustialassa aamunavetalta ;) Silloinkin olin saada sydänkohtauksen, mutta silti petasin jopa vuoteeni (mitä kämppäkaverit vähän ihmettelivät).

Noh, elämä ei myöhästelyihin kaadu, vaikka joillakin ura voi. Stressasin ennen hirmuisesti monista asioista, mutta nykyään osaan onneksi rauhoittua ja rentoutuakin. Jos istun bussissa ja meinaan myöhästyä, ei stressaaminen sitä matkaa nopeuta.

Kesäsuunnitelmia minulla on hyvin vähän, mutta sitäkin jännempiä! Aion mm. suorittaa järjestyksenvalvojakurssin ja ehkä syksymmällä menen kaverin kanssa käymään Köpenhaminassa ja Aarhusissa :) Ei tiedä, vaikka tanskiskin sattuisi siellä piipahtamaan. Lisäksi olisi kiva käydä maalla kierroksella eri "nähtävyyksillä", mutta saa nyt nähdä uskallanko sellaista toteuttaa (ja saanko tarpeeksi bussi- ja junalippuihin rahaa kasaan).

Työhakemuksia on taas lähetetty kymmeniä. Ja takaisin on tullut sähköpostia "... saimme yhteensä 897 hakemusta ja valitettavasti valintamme ei kohdistunut sinuun". Toivottavasti jostain tärppäisi. Kaikki hakemani paikat ovat sellaisia, joihin oikeasti haluan, ei mitään heseä tai mäkkiä, koska niihin en halua. Ja tietysti olisi kiva, jos kesällä päivystäviin päiväkoteihin tarvittaisiin sijaista...

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Hei maalle muuttaja: sitten kun sinulla on oma tila niin minä myyn sinulle halavalla suomenkarjasta vasikan. Saat itse valita minkä rotuista haluat: kyyttö, lappalainen vai länskäri (kaikki vallan mukavan persoonallisia rotuja).

Ihmisellä pitää aina olla haaveita/unelmia, eikä nuo sinun unelmat ole mitään "huuhaa-juttuja" vaan sellasta oikeeta elämää.

Eihän tämä kevät niin autuaallista ole, ainakaan maaseudulla kolmen koiran kanssa: voi tätä rapaveden, hiekan, mullan yms. paljoutta (koirat viihtyy pelto-ojissa ja pellolla myyrä jahdissa).
Lehmillä kevätmieltä ja malttamattomuutta: ulos ois päästävä, mutta himppasen on ooteltava laitumen kuivumista.

Mukavaa kevään jatkoa Sinulle!!!

Anne-Mari kirjoitti...

Kiitos Anneli viestistäsi! Pistän tuon vasikka-jutun korvan taakse ;)Ennen maatalouskoulua en olisi uskonut, että joskus ikävöisin lehmiä, aamunavettaa ja sitä tuoksua, mutta sitä vain täällä kaupungissa kituutellaan ikävän kanssa. Ei mene enää montaa vuotta, kun pääsen toteuttamaan haaveeni :)