lauantai 23. maaliskuuta 2013

Muutosta

Eli kuten jo kerroin, sain opiskelijasolusta huoneen. Mihinkään lähelle en muuta, aluksi tuntui jopa, että hirmuisen kauas. Helsingin keskustassa saa opiskelijakämpässä asua vain vuoden ja vuokrakin on hurjan suuri. Pukinmäessä, jonne siis muutan, on hyvät kävely- ja lenkkeilymaastot, Vantaanjoki on ihan lähellä.
Kouluun eri kulkuvälineistä riippuen menee 30-45 minuuttia. Työharjottelu tulee olemaan noin 40 minuutin matkan päässä. Muutto ei siihen vaikuta, koska koulu antaa harjottelupaikan lähes poikkeuksetta sellaiselta alueelta, että tämä matka-aika täyttyy.

Kämpässäni on kolme huonetta, keittiö, wc, kylpyhuone ja parveke. Pesutupa ja sauna on erikseen ja kumpaankin kuuluu käyttömaksut. Olohuonetta ei ole, mutta makuuhuoneet ovat niin isoja, että sinne kyllä mahtuu oleskelemaan kavereiden kanssa. Lisäksi ymmärtääkseni talossa on myös ns. yhteiset sosiaalitilat.

Oma huoneeni on 12,5 neliötä. Siellä on vaatekaappi, pohjapiirustuksesta arvioituna vajaan metrin levyinen. Tämä kyllä riittää hyvin, koska nykyisessä vaatekaapissani on ompelukone ja kankaat sekä kirjoja, pari astiaa ja kaikkea muuta kameran ostopakkauksesta aina patalappuihin saakka.

Aikeeni on, että karsin tavaroitani pakkaamisen yhteydessä. Aina kaappien siivouksen yhteydessä olen heittävinäni paljon tavaraa pois, mutta aina niitä kuitenkin löytyy ja kertyy lisää.
            Ja uutta täytyy ostaa! Olen kahden vaiheilla, ostanko tavallisen sängyn vai sohvasängyn. Minulle sänky on paikka, jonne en halua kenenkään menevän, joten sohvasänky olisi tässä mielessä hyvä. Mutta jaksaako sitä sitten aina aamulla ja illalla laittaa? Ja ne maksavat paljon, enkä mitä vain halua.  Ruokaryhmän haluan myös, koska en halua syödä ja tehdä käsitöitä tietokonepöydällä. Ikeasta löytyi ihana Jokkmokk 99 eurolla. Mattoja ei tarvitse ostaa, koska minulla on ne itsetekemäni räsymatot. Toisaalta olen aina haaveillut lehmän- ja lampaantaljoista... Astioita, lakanoita ja pyyhkeitä ei tarvitse ostaa, niitä on kotona vaikka kuinka. Paistinpannu ja pikkukattilakin löytyy, mutta ison kattilan tarvitsen, jotta voin tehdä isoja annoksia ruokaa pakkaseen.

Televisiota en hanki. Tietysti sieltä tulee kivoja ohjelmia, kuten Tanskalainen maajussi, dokumentit ja asiaohjelmat, mutta suurimman osan niistä voi katsoa netistä. Tanskiksen jaksoja (myös uusia, joita ei vielä Suomessa pyöri) voi katsoa ilman tekstitystä osoitteesta dr.dk/dr1/bonderoeven (ei ole linkki, kopioi osoitekenttään ja jos ei toimi, googleta dr.dk /bonderoeven).

Tietokoneeni tulee aika varmasti olemaan pöytäkone, koska saan sellaisen halvemmalla ja sen voi korjata, jos se menee rikki. Nykyinen, tai oikeastaan entinen läppärini ei ole korjattavissa, ainakaan helposti ja halvalla.

Lämmintä ruokaa minun ei tarvitse tehdä muuta kuin viikonlopuiksi ja työevääksi. Paitsi tietysti lomilla. Tästä blogista taitaakin tulla sitten toukokuusta lähtien aika opiskelijaelämään painottuva :D Sitten tulee paljon ruokapostauksia sun muuta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea kämpästä! Ei kannata välttis ostaa ainakaan heti ruokapöytää, koska siellä keittiössä todnäk sellainen on. Kivaa välillä olla muuallakin ku omassa huoneessa, varsinkin jos kämppikset kivoja :)

Anitta kirjoitti...

Onnea uuteen asuntoon. Paljoahan sitä ei tavaraa ensi alkuun tarvitse ja kirppareilta voi myös katsella. Blogiinkin kannattaa laittaa puutelistaa, jos vaikka jollakin lukijalla on sopivaa ylimääräistä. Kämppisten kanssakin voi yhdessä katsoa telkkaria, samoin käyttää yhteistä pölynimuria yms, jos vain kämppikset ovat kivoja kuten yleensä ovat.

HOASilla on omat kirppissivut ja usein siellä on ilmaista hyvää tavaraa tarjolla.

http://www.hoas.fi/www/hoaswww.nsf/sp2?Open&cid=kirpputori

Anne-Mari kirjoitti...

Kiitos Anitta linkistä ja vinkeistä! Olin kokonaan unohtanut nuo kirppissivut.