sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kakkuilua

 Juhlin tänään pienimuotoisesti eilisiä syntymäpäiviäni. "Vieraina" oli van perheeni ja äitin veli ja tämän vaimo. Tein eilen töiden jälkeen kolme kakkua, jotka viimeistelin tänään.

Ensimmäisenä vadelma-mansikkatäytekakku, viiden munan sokerikakkupohjalla. Välissä siis vadelmahilloa ja mansikka-aromilla maustettua kermavaahtoa, jolla myös koristelin kakun. Päällä espanjalaisia mansikoita. Oli pakko ostaa, koska olivat niin hyvässä kunnossa ja hintakin vain 1,45e. Parempi, kuin Amerikoista lennätetyt...

Mansikoissa oli kylläkin vielä valkoiset kukkien terälehdet jäljellä. Mokomakin tehotuotanto :/

Etsiskelin erilaisia kahden suklaan hyydykekakkuja netistä. Löysin Sara La Fountainin kolmen suklaan kakun, joka näytti aivan todella herkulliselta, mutta oudoksuin käytettäviä aineksia.

Niinpä kokeilin omasta päästä tällaista:

300g Domino-keksejä (ilman täytettä)
n. 150g rasvaa (itse laitoin liikaa ja pohjasta tulikin kivikova)
Valkosuklaatäyte:
100g valkosuklaata
2 dl vaahdotettua kuohukermaa
200g maustamatonta Philadelphiaa
2 liivatelehteä (kolme olisi ehkä ollut parempi)
Suklaamoussetäyte:

6dl valmista suklaamoussea (olisikohan ollut Dr. Oetkerin...)
200g maustamatonta Philadelphiaa
2 liivatelehteä (jälleen enempi olisi voinut olla)

Viiden munan sokerikakkupohjalla tehty suklaakerroskakku ->
Koska en jaksanut lisätä täyte-suklaaseen kermaa, kovettui suklaa kivikovaksi. Koristelut suklaamoussella.

Kakkuja jäi jonkun verran vielä mutusteltavaksi.
Lisäksi kävin hakemassa Kampin Kampituspäiviltä Arnold'sin donitseja. Harvinaista herkkua, joten oli pakko ostaa paljon, kun oli kunnon syykin ;)

Huomenna aamulla hierontaa, iltapäivällä aseptiikkaa ja työturvallisuutta. Perjantaina tällä tunnilla opettelimme pukemaan ja riisumaan suojavälineitä ja putsaamaan nestetahran.
3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.nelonen.fi/ohjelmat/farmi/516713-hae-mukaan-farmiin

Anonyymi kirjoitti...

näyttää vähän kaksinaismoralismilta, puhut tehotuotetuista mansikoista, mutta käytät mansikka-aromia, valmis suklaamoussea ja käyt arnoldsista hakemassa donitseja...

Anne-Mari kirjoitti...

Niinhän se on. Odotan sitä päivää, kun pystyn irtautumaan kaikesta tästä turhasta.

Meillä on pakastimessa suomalaisia mustikoita, mutta ostan Chilestä tuotuja pensasmustikoita silloin tällöin, ostan mehutiivistettä ( vaikken itse mehuja juurikaan juo), vaikka kotona on itsetehtyä mehua, käyn Hesburgerissa, kebabilla, mäkkärissä, kiinalaisessa, ostan karkkia, jotka on tehty ties mistä jne.

Puhut aivan totta kaksinaismoralismista, jokainen meistä varmasti syyllistyy siihen joskus. Saatan olla jonkin aikaa karkkilakossa lisäaineiden yms. takia, mutta sitten palaan entiseen. Minulla ei ole sitä itsekuria, jota usein kuulutetaan. Toivon ja uskon, että maalle muuttaessani pystyn hankkimaan (=kasvattamaan) itse korvaavia asioita herkkujen yms. tilalle ja aloittelen sitä jo hiljalleen, kun muutan noin kuukauden kuluttua omaan kotiin. Sitten aion mm. kokeilla makkaran tekoa, jolloin saan juuri niitä aineita, mitä haluankin.