tiistai 12. helmikuuta 2013

Koulu alkoi jälleen

Eilen vihdoin alkoi koulu. Olo oli, kuin olisi ollut syksy ja ihka ensimmäinen koulupäivä. Tavallaan olikin, kun oli uudet oppilaat ja opettaja. Luokkalaiset ovat kyllä todella mukavia ja tottapuhuen rauhallisempia, kuin kaksoistutkintoluokan. Lasten äänet soivat päässä vielä sunnuntai-iltana, joten en kaipaa enää muuta ääntä päähäni.

Täytyy muuten tunnustaa eräs asia... Omavaraisuusaatteet ovat siirtyneet hamaan tulevaisuuteen. Odotan hirmuisesti palkkapäivää ja sitä, kun pääsen ostamaan uusia vaatteita. En sentään mistään H&M:stä vaan Tommy Hilfigeriltä, Stockmannilta... !! Sen siitä saa, kun on liian pitkään ollut erossa maalaiselämästä (joskin sitä koskaan edes olen päässyt kunnolla maistamaan). Kova hinku silti maalle ja muuttaisin sinne vaikka heti, mutta mutta tiedätte kyllä. Suomessa ei onnistu autiotalon omiminen ynnä muut... Äitiltä voin aina ostaa metsätilkun, mutta jos aikoisin sinne hökkelin rakentaa ja asua ympäri vuoden, pitäisi sen olla vähintään 20 neliöinen, siellä pitäisi olla sähköt ja kaikkia tyhmiä säädöksiä semmoiseen liittyy.
Tietääkö joku: jos ostan mökin, jossa ei ole sähköjä, ei vesijohtoja jne, voinko asua siinä ympäri vuoden tekemättä muutoksia? Lämmitys olisi uunilla (=puulla) jne.

Olisipa jokin kurssi, jossa kerrottaisiin omavaraistaloudesta, oman tontin hankinnasta, paperihommista yms. Tällä  hetkellä en jaksa istua koneen äärellä ja etsiä tietoa, varsinkin, kun löytyy vain keskustelupalstoja ja muka-tietäviä ihmisiä, mielipiteitä ja "oikeaa" tietoa on niin paljon, ettei tiedä mitä uskoa...

Mutta minulle saa laittaa kommenttiboksiin vinkkilinkkejä ja omia kokemuksia.

4 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Hyvin voi asua. Tarttee vaa tilata tarpeeks puita talven varalle. Veikkaisin et reilu 10 mottii saattas piisata.

maiju kirjoitti...

En osaa sanoa. Voi olla kunnasta kiinni. Me asumme tällähetkellä vapaa-ajan asunnossa Lopen kunnassa, ilman vesijohtoverkostoa, niin Maistraatti pyysi selvitystä asumisestamme. Kun vastasimme että asumisemme on tilapäinen, kun rakennamme taloa alueelle jossa on kunnalisverkosto, maistraatti hyväksyi mökkiasumisemme.
Olen ymmärtänyt että asia on kunnasta kiinni.

mammukka kirjoitti...

En minäkään mitään säädöksistä tiedä, mutta olishan se nyt ihan hullua, jos laki kieltäisi asumasta ilman niitä. Kun ilmankin pärjää, jos on itse niin valinnut. Ei kai tämä nyt niin holhous yhteiskunta ole, vai onko? En tiedä, mutta minulla on kyllä tuttuja, jotka asuvat/ovat asuneet ilman vesijohtoa tai viemäriä. Eli ei se kai ainakaan mikään pakko ole.

Minttu kirjoitti...

Haastan sut :) http://morgenn.blogspot.fi/