perjantai 4. tammikuuta 2013

Kuulumisia

Kuvan saat isommaksi klikkaamalla!
Tallinnan reissu oli jo 27. joulukuuta, mutta oma tietokoneeni hajosi ja kameran johto oli teillä tietymättömillä, joten kuvien siirtäminen sai odottaa siihen, että sain aikaiseksi siivota ja etsiä johtoa. Viking Linella mentiin ja koko reissu meni muuten hyvin, mutta maissa ravintolassa kesti, joten kamalasti ei ehtinyt eri liikkeissä käymään. Ja kuten arvata saattaa, en malttanut ottaa niin paljoa kuvia, kuin aioin, koska oli paljon kivempi vain katsoa omin silmin ja tutkia erilaisia yksityiskohtia, kuin räpsiä kuvia.

Eestiläiset ovat todella ystävällisiä ja Tallinnassa on kiva käydä, kun voi puhua suomea :D Tosin välillä minulla tuli automaattisesti joitain eestiläisiä sanoja, esimerkiksi kiittäessä ja ravintolassa ruokaa tilatessa. Puhetapakin muuttui äkkiä nopeaksi ja jos osaisin enemmän eestiä, olisin varmasti siirtynyt automaattisesti puhumaan sitä täysin.

Torilla olleesta kojusta ostin ihanan pehmeät ja lämpimät nahkalapaset, joiden sisäpuoli on ihanan paksua villaa. Paljon muuta ei sitten tullut osteltua, vaikka hirmuisesti olisi ollut kaikkea kivaa ;) Kolmetuntinen kaikenlisäksi on aivan liian lyhyt aika käydä syömässä, shoppailemassa ja paikkojen katsastuksessa. Joku kerta täytyy mennä ihan moneksi päiväksi :) Senaatintorin seutu ei vedä vertoja Tallinnan vanhalle kaupungille, ei sitten millään! Aina välillä tulee edullisia tarjouksia ja ne kannattaa hyödyntää.
~*~*~
Toissapäivänä kävin kolmen pienemmän sisaruksen kanssa Falkullan kotieläinpihalla. Yllätyin hieman, kun pienin muksuista nyrpisteli nenää hajulle. Sehän on maailman paras tuoksu!

Navetassa oli sikoja, kanoja (aika topakan näköinen kana kollaasissa), pupuja, vuohia, ankkoja sekä lampaita. Lehmät ja hevoset olivat ulkona. Ei uskoisi, että nuo lehmät on lapinlehmiä, sen verran kookkaita (ja lihavia) ne olivat! Kiltisti menivät possujonossa sisälle syömään omiin karsinoihinsa. Kuvien laatu ei silmiä hivele, asetukset olivat vähän sekaisin, kun pikkuveli on tykännyt aina salaa käydä leikkimässä kameralla.

~*~*~

Paria pulkkamäkireissua lukuunottamatta liikunta on minulla jäänyt hirmu vähälle, vaikka siitä huolimatta olen päässyt eroon jo yli puolista maatalouskoulun aikana tulleista kiloista. Eilen kävin syvävenyttelytunnilla ja sunnuntaina menen vesijumppaan. Siitä se lähtee taas käyntiin. Maanantaina tapaan reumalääkärin ja tiistaina alkaa työssäoppiminen päiväkodissa. Kouluun palaankin sitten vasta helmikuussa, uuteen luokkaan :S

Kohta alkaa kesätöiden haku, tai no, olen jo paikkoja katsellut, mutta vielä ei monellakaan ole alkanut hakuaika. Pakko on kuitenkin kesätöitä saada, sillä suunnitelmissa olisi syksyllä omaan kämppään muutto ;)


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea työhakuun.

Linda kirjoitti...

Hheheheh naurahdin vähän sun topakalle kanalle :D

Anne-Mari kirjoitti...

Kanat on ihania :D Ne toljottaa isoilla silmillä, pää kallellaan <3