torstai 13. joulukuuta 2012

Suklaakeksiresepti

Kuvassa olevat keksit on tehty tokalla yrittämällä, kun ensimmäisellä kerralla keksit hävisivät ennen kuin ehdin kuvaa ottaa. Ensimmäinen satsi näytti oikeilta cookiesilta.


Ja näin itsekkäästi:       Anne-Marin  suklaakeksit

Elikkäs, teki mieli kehitellä joku herkullinen suklaakeksi/cookies-resepti, koska netistä ei tuntunut löytyvän sopivaa, helppoa ja herkullista. Toki sieltä on löytynyt muutama ihan hyvä, mutta ei tarpeeksi hyvä.

Tähän tulee...

100g tummaa suklaata (X-tra)
100g maitosuklaata (X-tra)
n. 3/4 dl hasselpähkinäjauhoja
n. 1/2 dl kookoshiutaleita
n. 1/2 dl vehnäjauhoja
n. 1-2 dl kaurahiutaleita
n. 2 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
2 kananmunaa (jos käytät esim. maatiaismunia, tarvitset enemmän)
n. 100g voita (taisin laittaa hieman enemmän)
1 dl sokeria (lisäksi laitoin fariinisokeripussin jämät)
hieman muskottipähkinää

Pehmeä voi ja sokerit vatkataan ja mukaan lisätään kananmunat. Suklaa pilkotaan halutun kokoisiksi muruiksi. Suklaa ja kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään voi-sokeri-muna-seokseen.
Koostumuksen tulisi olla melko jämäkkä, mutta ei kuiva. Otin lusikalla sopivan kokoisia nokareita ja pistin pellille, leviävät uunissa kekseiksi. Jos koostumus ei tunnu sopivalta lisää maitoa tai jauhoja.

Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia keksien koon ja rapeustason mukaan. Itse en katsonut aikaa, otin pois, kun alkoivat tuoksua keittiössä.

Huom! Mitat ovat noin-mittoja, koska käytin pieniä kahvikuppeja tai heittelin aineksia summanmutikassa.
Keksejä tuli 14 keskikokoista. Ensikerralla täytyy tehdä vähintään tuplasti enemmän, koska keksit loppuivat ennen kuin ehdin kuvata niitä ja keksejä olisi syönyt vaikka kuinka monta.

Itse en ainakaan ala tätä reseptiä enää parantelemaan, tuli onnistuneempia keksejä, kuin muilla ohjeilla! Ja terveellisempiä, koska suurin osa vehnäjauhoista korvattiin kaura- ja kookoshiutaleilla sekä pähkinäjauhoilla.

4 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Ohjeesi kuullosta herkulliselta.
Joku voi olla allerginen pähkinöille joten kävisikö mantelijauhe. Onko noissa jauhoissa makueroa.

Anne-Mari kirjoitti...

Varmasti mantelijauhekin käy. Olinkin kaupan hyllyllä kahden vaiheilla. Makuerosta en tiedä. Vähän tekee kyllä mieli kokeilla täysin ilman vehnäjauhoja...

Laila kirjoitti...

Kiitos Anne-Mari, kokeilen tätä lauantaina, kun lapsenlapsi tulee mun kanssa leipomaan. Tumman suklaan ystävä:)

Karjakko kirjoitti...

Blogissani olisi sulle haaste ja tunnustus :0)