tiistai 25. joulukuuta 2012

Kuvia Tuomaanmarkkinoilta

 Kävin perjantaiaamuna kaverini kanssa kaupungilla, koska hänen piti ostaa joululahjoja. Kiertelimme muutamassa liikkeessä ja lahjat löytyivät. Kävimme syömässä Hesburgerissa (mmm... minikana) ja Tennispalatsissa Yogo!'ssa, josta saa siis jogurttijäätelöä erilaisilla höysteillä. Hinta menee painon mukaan ja annoksen saa itse koota. Jogurttimakuja oli useita ja höysteinä oli karkkeja, hedelmiä, marjoja ja kastikkeita. Itse otin vesimelonin ja passionin makuista jogurttia kiwillä, mansikoilla ja erilaisilla meloneilla. Voittaa kyllä jäätelön mennen tullen! Jos liikuskelette Kampissa Tennispalatsin lähettyvillä, Yogo! löytyy Pizza Hutin naapurista. Ja palvelukin oli todella kiitettävää ja ystävällistä ;)
(nimim. aikainen herkuttelija)

Sieltä sitten kävelimme ja osittain sightseeing-meiningillä raitiovaunulla menimme ihanassa lumisateessa Senaatintorille,
jossa oli Tuomaanmarkkinat.

Pienissä "mökeissä" myytiin ihania käsitöitä ja herkkuja, mutta tyydyimme tälläkertaa vain ihastelemaan niitä.

 Ehkä ensi talvena sitten tuen käsityöläisiä ja ostelen
lahjaksi tuotteita... tahi itselleni ;)

Tuomiokirkosta otan aina samanlaisen kuvan. Kirkko on niin hieno, ulkoa ja sisältä. Tällä käynnillä siellä oli tosin häät, joten sisälle ei päästy.


 Ulkona oli ihana ilma, mutta monen tunnin kävely vaati myös hieman lämmittelyä ja syötävää. Senaatintorin läheisyydessä on monta hienoa ja kaunista kahvilaa, mutta ne olivat aivan täynnä! Löysimme kuitenkin Kiseleffin talon sisuksista Ciao! Caffen, josta on erinomaiset näkymät Senaatintorille. Ja mikä parasta, hintatasoltaan sopiva opiskelijoille. Ja vaikka kyseessä on ns. ketju-kahvila, tämä paikka huokui ihanaa vanhan ajan tunnelmaa talon ansiosta ja tottakai kahvilan sisustuksessakin oli huomioitu talon arvokas ilme.

Kahvilan löytää osoitteesta Aleksanterinkatu 28, sisäänkäynnit Kauppagalleriasta tai Unioninkadun puolelta, 2. kerroksesta, joten jos et meidän tavoin viitsi jonottaa hienostuneeseen, kalliiseen kahvilaan, käy täällä :)

Cioccolato Italiano, toisinsanoen suklaakaakaojuoma
kermavaahdolla
Kuvat on muuten otettu uudella puhelimellani, ei yhtään huono laatu vai mitä? Välillä tulee jopa parempia kuvia, kuin kahdentoista megapixelin digikamerallani.Muuten on lomapäivät menneet laiskanlaisesti. Eilen illalla kävin muutaman sisarukseni kanssa läheisessä puistossa pulkkamäessä (ja kylläpä uni maittoi, vaikkakin Ikean sänky meinasikin romahtaa yöllä... Millon Ikea alkaa tekemään oikeasti laadukkaita huonekaluja ja tavaroita?) ja tänään kuuman kaakaon ja leipien kera Koffin puistossa laskemassa mäkeä. Semmoisen mäen kiipeäminen uudestaan ja uudestaan käy kyllä kuntoilusta! Nyt on minulle täydellisesti sopivat kelit, joten pitäisi useamminkin lähteä ulos. Ei tule kuuma eikä kylmä, kun on toppahousut ja untuvatakki ja pakkanen tuntuu vain hyvältä kasvoilla (kunhan ei ole samana päivänä pessyt kasvoja, varsinkaan alkoholipitoisilla puhdistusaineilla...), lumisade on ihanaa ja tuuli vain lisää riemua.

En enää jaksa kuvien ja tekstien hyppimistä, joten öitä!

Ei kommentteja: