lauantai 18. elokuuta 2012

Kaura-raparperipiirakka

Piirakan rinnalle sopisi hyvin vaniljajäätelöpallo

Olin tänään laiskalla tuulella enkä jaksanut etsiä netistä raparperipiirakkaohjetta. Niinpä päätin sitten soveltaa itse. Kaurahiutaleet olen todennut muissakin leivonnaisissa erittäin toimivaksi, joten sitä löytyy tästäkin :)
Mitat ovat "noin"-mittoja, koska käytin esim. maissitärkkelyksen kanssa kahvilusikkaa jne.

1½dl sokeria
2 kananmunaa
100g voita
1tl vaniljasokeria
kukkurallinen teelusikallinen leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
1dl maissitärkkelystä
kaurahiutaleita
raparperipaloja (jäisiä ei saa sulattaa)
(maitoa)

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää myös raparperi ja lopuksi voisula. Koostumuksen tulisi muistuttaa löysää muffinssitaikinaa. Voit lisätä maitoa lorauksen (tai jos on aivan liian löysää, lisää jauhoja/maissitärkkelystä/kaurahiutaleita).

Kaada piirakkavuokaan (käytin halkaisijaltaan 26-28cm). Säästyäksesi vuoan pesulta, voit laittaa leivinpaperin. VINKKI! Leivinpaperin saa paremmin "asettumaan" alustalle, kun ensin rypistät ja avaat sen.

Paista uunissa 200 asteessa, kunnes piirakan pinta on kullanruskea ja kokeile sisusta tikulla (en katsonut kellosta aikaa).

Anna jäähtyä hetken uunista oton jälkeen ja ripottele päälle sokeria.




1 kommentti:

Sirkku kirjoitti...

Pyysin Anne-Maria laittamaan ohjeen tänne, koska tämä oli parasta koskaan syömääni raparperipiirakkaa!
Kaura vie raparperin happoa, mutta silti piirakka on kunnon raparperinen. Unelmanpehmeys tuli sitten maissitärkkelyksestä.