sunnuntai 12. elokuuta 2012

Ensimmäinen kouluviikko ohi

Kolme ensimmäistä koulupäivää mennyt. Oppitunnit eivät vielä ole tuntuneet oppitunneilta, paitsi matikan kertaustunti. Ensi viikolla toivottavasti päästään opiskelemaan kunnolla.

Kovasti mietin suuntautumistani, vaikka se täytyy olla päätettynä vasta ensi vuonna. Olin siis ajatellut, että lapset ilman muuta, mutta nyt kun miettii, olisi myös se terveyskeskuksen tiskin takana häärivän, papereita pyörittelevän/tietokonetta naputtelevan homma aika mielekästä. Siis siinä mielessä, että se ei ole fyysisesti niin rankkaa jne jne. Mutta tosiaan, vielä on aikaa miettiä ja tutustua vaihtoehtojen sisältöihin.

Perjantaina tein vajaan viiden kilometrin lenkin ja kävelin keskustan kautta Hakaniemen postiin ja sieltä kouluun. Viileä aamu (+12) ja reipas kävely sekä vilkasliikenteinen reitti tekivät hyvää. Ensi torstaina alkaa koulu puolenpäivän jälkeen, silloin voisi ottaa uusiksi. Kotiinpäin kävelyä harrastan, jos koulupäivä loppuu aikaisin. En muuten harrastaisi mitään liikuntaa varmaan, joten otan kaiken hyödyn nyt irti koulumatkoista. Yllätyin hieman, kun huomasin, että baanaa pitkin koulumatka kestää kauemmin, kuin mennä keskustan (Rautatientorin ja Hakaniemen) kautta kouluun. Toisaalta baanaa pitkin kulkiessa ei tarvitse hengitellä niin paljoa pakokaasuja tai väistellä poukkoilevia ihmisiä, polkupyöriä, autoja tai busseja. Baanasta voitte lukea lisää esimerkiksi oheisen linkin kautta: http://www.finlandiapuisto.fi/pages/fi/puistoa-rakennetaan/ratakuilu.php

1 kommentti:

suvi kirjoitti...

opiskelun iloa sinulle:)
Se baana on kieltämättä aika kiva juttu,näin maalaisen näkökulmasta käsin...