maanantai 23. heinäkuuta 2012

Täällä taas :)

Klikkaa kuvaa isommaksi
Kotiuduin eilen Kangasniemen reissulta puolilta öin ja tänään on sulateltu matkan tapahtumia ja yritetty tottua taas vanhaan kotiin. Moni asia on (jopa) kolmessa viikossa muuttunut. Sisarukset ovat kasvaneet hurjasti, parvekkeen "kasvimaa" on eläinkunnan toimesta osittain syöty, vaikka herneen palkoja sekä papuja löytyy ja kamomillakin on kukassaan :) Keittiön liesi näyttää hurjan pieneltä ja ikkunan näköala on pelto- ja metsämaisemista vaihtunut isoon betonirakennukseen.

Koska en kirjoita päiväkirjaa ja tietokone oli Helsingissä, on tapahtumista jäljellä vain muistot, jotka ovat pääni sisällä vielä aika sekaisin.

Saavuin siis Kangasniemelle, mummolaani, maanantaina 2.7. ja tiistaina läksin serkkuni kanssa Pismin leirikeskukseen palaveriin ja valmistautumaan ottamaan noin 60 leiriläistä seuraavaksi päiväksi vastaan. Tiistaina satoi vettä, mutta kun leiri alkoi, aurinko paistoi ja hyttyset söi <3 Näin vanhoja tuttuja ja tutustuin moniin uusiin. Uitiin, saunottiin, leikittiin ja pelattiin, syötiin, laulettiin, istuttiin leirinuotiolla ja valvottiin (kiitos itikoiden).

Leirin tunnelmaa kuvaa Kesäleirilaulu  

Pois kaaoksesta kaupungin me hakeudutaan ja 
helmaan luonnon kesäisen me kokoonnutaan ja
Luojan luomaa kauneutta ihastellaan, me
ihastellaan. Niin suurenmoinen ihme kukka 
jokainen on ja linnun laulun soundi hifi
kohinaton. Sen suunnitellut insinööri etevä on,
se insinööri etevä on.

|Taas kerran pääsen mä leiritunnelmaan, kun
kitaran äänen kuulen. Se muistoja kantaa 
soinnuissaan tuoksun havujen ja tuulen.|

On kesäaamu sateinen tai aurinkoinen, se leirillä
on alku päiväseikkailujen ja löytöretki maahan
uuden ystävyyden, me löysimme sen. Ja
iltarusko järven pintaa kun värittää, me
laiturilla istuskellaan märkänä pää. Ei myönnetä
me, että alkaa väsyttämään, ei myönnetä, ei
kirveelläkään.

|Taas kerran...|

Kun pitkän päivän jälkeen leiriin laskeutuu yö,
niin liekit meitä lämmittää ja hyttyset syö. On
huulillamme huomiseksi rukous tää: Oi Herra
anna poutainen sää.


Leirin jälkeinen viikonloppu huilattiin ja kerättiin mansikoita. Mummo ei sairasteluilta välttynyt, joten hän joutui olemaan sairaalassa useamman vuorokauden. Sillä aikaa serkkuni ja tämän isän kanssa yritettiin pitää taloa pystyssä ja kyllä se siellä vielä pystyssä on. Mummon terveydentila sai kuitenkin ajattelemaan erilaisia mahdollisuuksia aikaistaa maallemuuttoa. Toisaalta mahdollista, toisaalta hieman hankalaa. Opiskeluja en jätä, mutta voisin anoa siirtoa Mikkeliin, koulumatka kestäisi tunnin suuntaansa, mikä ei ole paha, koska olen Helsingissäkin kulkenut sen pituisia koulumatkoja ala-asteaikoina kaksi vuotta. Vuokra-asunnot ovat Kangasniemellä edullisia ja toisaalta voisin asua Lautakankaan tilalla... Mutta koulun alkuun on enää kaksi viikkoa (!!) ja menisi liian täpärälle valmistelujen ja muuton kanssa, eikä sitä varmuudella tietäisi, onnistuisiko siirto. Ette varmaan usko, kuinka vaikeaa on, kun haluaisi olla toisaalla, mutta täytyisi olla taas siellä toisessa paikassa.

Maalla oleiluun kuului muutakin kuin talon pystyssäpitäminen, kutsuimme serkun kanssa Kangasniemellä asuvia kavereita pelaamaan lentopalloa ja käymään saaressa. Uimme, saunoimme, paistoimme makkaraa ja söimme sämpylöitä. Sää oli juuri sopiva, pilvinen, sadetta enteilevä, lämmin. Hyttyset ja paarmat pysyivät poissa ja vesi oli lämmintä.

Sunnuntaina, 15. päivänä oli yksi elämäni tärkeimmistä hetkistä. Kastejuhla Eelimillä. Kenet muutkaan siellä olisi kastettu kuin minut ja erään kaverini. Samalla liityin Kangasniemen Helluntaiseurakuntaan.
Kastajana toimi tärkeä ihminen ja tämän vaimo pyynnöstäni siunasi minut. He ovat olleet minulle kuin sijaisvanhempia aina Kangasniemellä käydessäni ja he olivat leiponeet 16 munan mansikkatäytekakunkin, jota mentiin heille sitten porukalla ahmimaan :P
Kuvia en ole vielä saanut, mutta katsotaan, jos jonkun saan tänne sitten laitettua. 

Seuraava Kangasniemen-reissu tapahtunee 24.-26. elokuuta, ellei mitään suurempia tapahdu ;)

Nyt äkkiä nukkumaan, huomenna siskon tytön luokse :)

2 kommenttia:

suvi kirjoitti...

Sinulla on ollut ikimuistoiset loma-viikot mummolassa!Toivottavasti opiskeluiden suhteen oikea ratkaisu löytyy...

Laurenzia kirjoitti...

Kahdessa viikossa ehtii vaikka mitä, käytännön järjestelyitä siis. Eri asia on ehtiikö saada omat ajatuksensa muuttokuntoon, ja äiteen.