sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Maalaiselämää ja multasormia

Vasta nyt minä päivitän, vaikka tulin mummolasta jo keskiviikkoiltana. Mummolassa siivosin vadelmapensaita, haravoin nurmikkoa, kudoin maton, maistelimme eri simoja, söimme munkkia jne. Kuukauden päästä olisi tarkoitus mennä uudestaan :) Mummo ehdotti kasvivärjäystä, täytyy hankkia valkoista villa- ja puuvillalankaa vielä lisää. Mummo myös lupasi minulle pellavatyynyliinoja, joihin saan kirjoa nimikirjaimeni. Maton loimiakin riittäisi vielä...

Puulassa oli vielä paksut jäät rannassa asti, mutta lunta oli enää muutamana pikku länttinä. Yhtenä päivänä oli niin lämmintä, että pärjäsi hyvin t-paidalla haravointihommissa. Nurmikko oli pahasti sammaloitunut, tarvitsisi kipeästi kalkkia ja ilmaamista.
 Torstain ja perjantain olin vielä koulusta pois, lapsenlikkana ja istutushommissa. Nyt on keittiön pöydällä (vaikkei toiset siitä tykkääkään :D) basilikaa, salaattia, sitruunamelissaa, minttua, sipulia, papua sekä hernettä. Kaikki minttua lukuunottamatta itävät jo, vaikka itämisajan piti olla 10-12 vuorokautta. Parvekkeelle ei voi vielä viedä, kun siellä on niin kylmä. Äiti sai kierrätystapahtumasta muoviruukkuja, joihin voisi kasvattaa lisää salaattia ja valkosipulikin unohtui kokonaan. Mansikkaa oli tarkoitus kasvattaa, mutta meidän K-raudassa ei taimia, saatikka kasvusäkkejä, ollut :(

Kova hinku olisi päästä omaa kasvimaata hoitamaan Katsotaan nyt, jos en pääse lähihoitajakouluun niin muutan sitten mummolaan.

Ja jippiii! Huomenna koulussa on kodin pieniä korjaustöitä :))) Otan keskeneräisen villapaitani mukaan, niin opettaja voi neuvoa kaula-aukon ynnä muut. Keskiviikkonakin olisi, mutta silloin on lähihoitajakoulutuksen soveltuvuuskoe :( Tiistaina koulu loppuu jo yhdeltätoista ja eipä muinakaan päivinä pitkään koulussa olla :)

2 kommenttia:

suvi kirjoitti...

ihania kuvia <3

Anitta kirjoitti...

Niihin taimiruukkuihin voi laittaa pitkiä tikkuja ja kieputtaa kelmua tai muuta muovia päälle. Sitten niitä voi päivisin pitää parvekkeella. Totuttaminen ulkoilmaan tekee hyvää taimille.

Kyllä maalla on mukavaa näin keväällä kun saa laittaa kasvimaata ja kunnostaa pihaa.

Peukkuja sinulle pääsykokeeseen, vaikka toisaalta voisi mummo ilahtua, jos muuttaisit nyt jo maalle. Ammatti on kuitenkin hyvä olla olemassa, vaikka maalla asuukin.