lauantai 19. toukokuuta 2012

Kuulumisia


Maanantaina menin luokan kanssa ensin pelaamaan kori- ja jalkapalloa ja sen jälkeen kiersimme Töölönlahden ja menimme jätskille yhteen Töölönlahden varrella sijaitsevaan pieneen puutalokahvilaan (jos sitä taloksi voi kutsua, kun oli niin pieni, mutta ihana!). Suosittelen "turisteja" ja paikallisiakin käymään siellä, tosin kahvila on auki säävarauksella (ja tietenkään en muista aukioloaikoja, saatikka kahvilan nimeä).

Koulun jälkeen yritin verenluovutukseen, hemoglobiini oli kyynärtaipeen verikokeesta otettuna 131 ja sormesta 133, mutta enpä saanut silti luovuttaa, koska minulle oli laitettu elinikäinen luovutuskielto. Se onneksi muutettiin noiden tulosten takia kolmen kuukauden kielloksi, joten elokuussa yritän uudestaan!

Eilen, tein koulussa kodin pienet korjaustyöt-tunnilla liitutaulun (lisään kuvan myöhemmin) ja sen jälkeen menin koulun kuntosalille noin tunniksi. Illalla aloin lukemaan 90 minuuttia taivaassa- ja Annan unelmavuodet-kirjoja ja se sitten venyi yli puolen yön... Olen alkanut lukemaan Anna-sarjaa alusta (pitänyt jo pitkään).

Vähän myös olen koittanut tutustua venäjän kieleen, koska jos pääsen opiskelemaan, niin haluan aloittaa venäjän kielen. Siitä olisi sitten hyötyä, jos äitin kanssa perustettaisiin joskus sinne mummolaan bed&breakfast tai kotieläinpiha tai mitä ikinä keksitäänkään. Mummola kun sijaitsee melko lähellä Venäjän rajaa (no on sinne matkaa, mutta kuitenkin) ja olisi kiva saada myös eri kulttuurista asiakkaita :) Ja kyllä minä täällä Ruoholahdessa asuessakin olisin venäjän kieltä tarvinnut useammin kuin kerran. Enemmän kuin ruotsia...

Istutukset kasvavat hitaasti herneitä ja papuja lukuunottamatta. Sipulit jätin yöksi parvekkeelle, muita en uskalla vielä. Sipulin pikkuiset taimet(?) ovat joutuneet kokea kovia, ensin kuivuivat, istutin uudet, tuli "maanvyörymä" ja hukkuivat, saivat painavan täytetyn patongin päällensä, kuten myös mehutölkin. Nyt multaan on ilmestynyt jotain oranssia "jauhetta". Sitruunamelissa ja minttu ovat pienillä sirkkalehdillä (siis tosi pienillä) ja alkaa tuntua, etteivät siitä enää edes kasva... Basilikakin on pysynyt samankokoisena jo tosi pitkään ja pikkiriikkisissä lehdissä on jotain mätää. Papu on ihana kasvatettava, koska se kasvaa ihan silmissä :D Olen tukenut niitä vähän pilleillä (vaikka ei niitä kasvimaallakaan tueta ainakaan mummolassa...) ja herne on naposteltavina versoina, mutta en anna niitä syödä, josko muutama palko niihin vielä joskus tulevaisuudessa ilmestyisi. Hirveästi haluaisin amppelimansikkaa, mutta arvata voi, ehtisikö yksikään mansikka kypsyä ennenkuin ne olisi jo pistelty parempiin suihin :-/ Myös perunaa olisi kiva istuttaa, kuten myös tomaattia, kurkkua ja vaikka mitä, mutta ne taitavat saada odottaa mummolan aikoja.


Ps. Tietokone ilmoittaa, että enää on 16% käytettävissä virtaa :( Vaikea uskoa, että tietokone toimisi enää nollan tultua. Toisaalta odotan sitä, jotta en enää iltaisin roikkuisi koneella.

Pps. Tätä laulajaa ollaan kuunneltu viimeaikoina paljon:







1 kommentti:

suvi kirjoitti...

rakastan tuota Anna-sarjaa,nuorena luin sen alusta loppuun monta kertaa.Ja voisinpa aloittaa uudestaan sarjan lukemisen:)
Toivottavasti istutuksesi tuottavat jotain,pienestä on hyvä aloittaa!