perjantai 30. maaliskuuta 2012

Osaako joku auttaa? Neuleongelmia

Näin laiskasti haen apua minua askarruttaneeseen asiaan. Minulla on siis nyt (pyörö)puikoilla neule ja mietin, että miten tekisin hihat. Raglanhihoja en halua tehdä.

Voisinko vain neuloa kainaloihin asti ja sen jälkeen jatkaa etu- ja takakappaleita omilla puikoillaan niin, että tulisi automaattisesti kainaloiden kohdille "aukot" ja niihin sitten ompelisin hihat kiinni?

Ja entä kaulus? Haluaisin pyöreän, matalan kauluksen joustin- tai helmineuleena, mutta miten saan kauluksesta pyöreän muotoisen? Virkkaaminen suoraan neuleeseen kävi mielessä, mutta olen niin surkea virkkaamaan, etten uskalla edes kokeilla.

Netistä en ole onnistunut löytämään kunnon ohjeita (=sellaisia joita ymmärtäisin).

Kiirettä tässä ei vielä ole, menee tätä vauhtia varmaan vielä pari viikkoa ennenkuin olen kainaloihin päässyt. Laitan villapaidasta kuvaa sitten, kun olen saanut sitä enempi tehtyä. Saatte sitten jonkinlaisen käsityksen siitä. Takaosa on ao ja edessä on ao-helmi-palmikko-helmi-palmikko-helmi-ao-helmi-palmikko-helmi-palmikko-helmi-ao. Helmineuletta on ihana tehdä, tai siis sitä jälkeä katsoa. Nyt kyllä vähän ärsyttää, että tein myös palmikoita, olen jo ehtinyt kyllästyä niiden tekoon, enkä muista kuinka monta kerrosta tein ennen sitä "mutkaa"(mitä lie). Ja välillä pohdin, että miksen vain tehnyt ensimmäiseksi villapaidakseni ao:ta :D Olisi jo melkein valmiina, mutta suuruudenhullu taidan olla...

Toivon vain, että villapaita sopii minulle ja, että ehtisin pitää sitä vielä tänä keväänä.
Silmukoita oli helmassa 280 ja siitä eteenpäin 360 muistaakseni. Helmasta siis saattaa puristaa (tosin motivoi hyvin liikkumaan, hieman saisin ylimääräisiä itsestäni poies).

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse tekisin niin hihantiet, että jakaisin silmukat etu- ja takakappaleisiin, josta jatkaisin edes-takaisin neuleena, ja kaventaisin esim 1x3s ja sitten 2x2o.yhteen joka toisella kierroksella. Näin hihantiehen tulisi vähän muotoa. Samat kavennukset sitten hihapyöriössä.
Pääntie tehdään esim niin, että riippuen langan paksuudesta, keskimmäiset silmukat joko päätetään, tai jätetään kutomatta ja sitten kudotaan molemmat olat erikseen soppivasti silmukoita kaventaen. Niskasta samoin. Pääntietä tehdään sitten, kun olkasaumat on ommeltu kiinni. Poimi silmukat pääntien reunasta, koko pääntien ympäri, ensimmäinen kierros kannattaa kutoa vaikka takakautta kiertäen oikein, voi olla, että tässä joutuu kaventamaan muutaman silmukan, että kaulus istuu hyvin, eikä ole liian väljä ja nouse pystyyn ja sitten joustinta haluttu pituus. Kannattaa kutoa joustin puoltanumeroa pienemmilla puikoilla kuin suora neulos. Garnstudion sivuilla on ilmaisia neule-, ja tekniikkaohjeita ja ohjevideoita.

OP

Anitta kirjoitti...

Mielestäni voit tehdä niinkuin ajattelit. Katsopa linkistä, onko hiha siihen suuntaan.

http://blogit.mtv3.fi/villapallo/2010/02/19/alpakanpehmeaa/

Anne-Mari kirjoitti...

Kiitos OP ja Anitta vinkeistä! Teenpä siis hihat ja pääntien noin.