perjantai 2. maaliskuuta 2012

Lankamaailma


Kävin tänään Oulunkylän Ogelissa hoitamassa pankkiasioita ja samalla pistäydin Lankamaailmassa (linkki). Tarkoituksena oli ostaa kilo lankaa villapaitaa varten ja tietysti pyöröpuikot. Mukaan tarttui sitten 50% alennuksesta minun ihka ensimmäinen ristipistotyöni, jonka jo aloitinkin, neuloja sekä kerros-merkit. Yli 20 euron ostoksista sain kanta-asiakaskortin ja tuon puna-sävyisen lankakerän. Lankamaailmasta saa edullisia lankoja, tuo kilon pussi norjalaista Viking Vilmaa (75% villaa, 25% polyamidia) maksoi 29euroa. Oli todella vaikea valita lankoja sekä niiden värejä, mieluiten olisin ostanut 100% villaa, mutta pelkään villapaidan kutistumista ja nyplääntymistä, joten ensimmäinen villapaita saa luvan valmistua näillä. Valmiita villapaitoja saa sieltä myös ja minusta hyvin edullisesti, esimerkkinä norjalainen 100% villaa 25euroa (alennuksessa, norm. 39e). Neuleohjeita sieltä voi ostaa 50 sentillä ja erilaisia puikkoja on paljon. Sieltä saa myöskin lapasia ja hattuja sekä paljon kaikkea muuta :) Ei ehkä vedä vertoja hinnoissa ja lankavalikoimissa Tallinnan Karnaluksille, mutta tuonne on päästävä uudestaan, kunhan saan päiväpeiton ja villapaidan tehtyä.

Ensi viikolla menemme luokan kanssa Ikeaan ja yritän löytää sieltä langoille koria, joka mahtuisi sängyn alle. 
Eilen kävin UFF:issa viiden euron päivillä kavereideni kanssa. Ostin kevyemmän talvitakin ("vanha" on sen verran iso, että sitä ei esim. kaupungilla jaksaisi raahata), farkut ja "landepaidan". Kuvia tulloo kunhan vaatteet ehtivät kuivua pesun jäljiltä. Enää haikailen kumi- ja talvisaappaiden välimuotoa...

Väsyttää, mutta jäin aikalailla koukkuun tuohon pistelyyn, että saa nähdä koska tämä likka kerkeää nukkumaan.

4 kommenttia:

suvi kirjoitti...

Upea ristipistotyö!Onnea ja pistelyn intoa sinulle:)Ollessani ikäisesi aloitin kanavatöiden tekemisen,eikä siihen oo vielä kyllästyny!Lahjaksi annettuja suurin osa:)

Anitta kirjoitti...

Huomasithan myös, että Ogelissa on neuletapaamisia. Seuraava kerta 17.3 klo 12-15. Samalla saa yleensä 20% alennuskuponkeja seuraavia lankaostoksia varten. Kahvitkin/teen talo tarjoaa ja mukavaa seuraa tietysti. On kiva nähdä muiden töitä ja saa uusia ideoita.
Sanoo nimimerkki Usein Ogelissa

Tuula kirjoitti...

Punainen mökki ja perunamaa...

Anne-Mari kirjoitti...

Anitta: huomasin siellä neuletapaaminen-tekstin, mutta en sen enempää noteerannut. Täytyy joskus mennä, eipä tiedä vaikka villapaidan teossa tulisi ongelmia (joita kyllä varmana tuleekin) niin saisin sieltä apua.