maanantai 27. helmikuuta 2012

Wotkin'sin lihajalostamossa

Tänään olimme luokan kanssa Sörnäisissä Wotkin'sin lihajalostamossa. Kierros oli mielenkiintoinen, näimme joka tuotantovaiheet ja kuulimme jalostamon historiasta ja näimme perustajan Veijo Votkinin itse. Kierroksen lopuksi meille oli kahvitarjoilu ja saimme leivän päälle erilaisia leikkeleitä (jotka muuten olivat ä-l-y-t-t-ö-m-ä-n hyviä!). Loppuhuipennus oli tehtaanmyymälä, jostai ostin kaksi wieninleikettä (14,90€/kg). Oli kyllä sellaista herkkua, että! Kahdelle reilulle pihville tuli hintaa alle neljä euroa, jaksoin syödä vain yhden :D

Lastenhoidon tunnilla olimme keittiössä ja teimme alle kouluikäisille erilaisia ruokia, mm. lohi-seitipihvejä, lettuja, rahkaa, makaroonilaatikkoa... Ja hyvää oli :P Koulun jälkeen menin parin luokkalaisen kanssa kaupungille ja tuli syötyä mm. herkkuwieneriä ja suklaakakkua, niiden jälkeen en voinut herkkuja katsellakaan. 

Huomenna sitten tekemään yhteishakua... jäiks!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa herkullisen näköinen(varmaan myös makuinen).

suvi kirjoitti...

Millaisia ovat lohi-seiti-pihvit?Kerropa mulle ja käyhän kurkkailemassa blogiini;)

Anne-Mari kirjoitti...

Anonyymi: No oli :)

Suvi: lohi-seitipihveihin tuli 500g kalaa, jotka mössättiin sauvasekoittimella (kannattaa antaa sulaa ensin, ettei sekoitin kuumene :D) lisätään 2 kananmunaa, 1dl korppujauhoja, 1prk maustamatonta kermaviiliä (eikai se rahkakaan voinut olla?) ja mausteita maun mukaan. Sekoitetaan hyvin.

Muotoilu hyvin märillä käsillä(tarttuu muuten käsiin) murekkeeksi, pulliksi tai pihveiksi ja 200 asteeseen siihen asti, että on saanut kullanruskeaa väriä.
Oli hyviä ja teenpä niitä joskus kotonakin :) Ehkä pienemmällä annoksella kuitenkin... Pihvejä tuli reilu pellillinen (koulun uunit ovat normaalia isommat).