sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Viikko mummolassa

Klikkaa isommaksi :)

Mummolasta on kotiuduttu jo päiviä sitten, mutta nyt vasta jaksan päivittää kuulumisia.
Viime viikon lauantaina siis sinne lähdettiin ja torstaina tulin takaisin. Maanantaina oli lähetyspiiri, jossa tarjoilin serkkuni kanssa. Olin kaatamassa teevettä kuppiin, kun kuppi keikahti ja lorautti kuuman teeveden pöydälle ja jalalleni. Onneksi ei ollut kahvia, koska pöydällä oli pellavaliina. Ja onneksi ei jalkaan tullut muuta kuin pari rakkulaa.

Mummolassa oli lumitöitä (mummon veli onneksi kävi auraamassa ettei koko pihaa tarvinnut kolata) ihan kivasti. Eno oli jättänyt lumikengät mummolaan, jotta voisin mennä metsään, mutta eipä sinne sitten tullut mentyä :( 

Keväällä otan vaikka koulusta vapaata ja menen kylvöpuuhiin, mikäli mummo on samassa kunnossa kuin nyt. Ja nokkosta täytyy kerätä, sitä on tullut tämän talven aikana kaivattua ja paljon! Sen verran nitraattikammoinen olen, etten viitsi Helsingistä niitä kerätä (ja eipä täällä Ruoholahden alueella nokkosta ole paljoa näkynyt viime vuosina).

Huomenna pääsee taas kouluun :) Meillä on retki Wotkinsin lihajalostamoon (ja muistinpa, että minulla on aamulla opo:n tapaaminen... ehdinköhän retkelle?). JA APUA! YHTEISHAKU ALKAA!! Listaan ja listatkaa te (kommenttilootaan) plussat ja miinukset lähihoitaja-kaksoistutkinnosta!

+ Ammattiin heti
+ Mahdollisuus luokanopettaja-koulutukseen
+ Ei tarvitse myöhemmin katua sitä, etten käynyt lukiota
+ Vähemmän lukiokursseja ja aineita kuin norm. lukiossa

- Rankkaa

Enemmän on plussia, mutta tuo rankkuus on aika monen plussan veroinen... 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Anne-Mari!
Olen lukenut äitisi blogia ja sitä kautta tupsahdin tänään tänne sinun luoksesi. Halusin kommentoida tuota omaa pohdintaasi opintojen suhteen. Minun omat kokemukseni elämän varrelta puhuvat sen puolesta, että haasteita ei kannata pelätä. Ne kannattaa kohdata! Silloin ei tarvitse jälkeenpäin jäädä harmittelemaan. Jos ajatus kaksoistutkinnosta tuntuu liian rankalta ja työläältä, löytyy siihen varmaan jokin ratkaisu, esim. vähän hitaampi opiskeleminen tms.
Onnea sinulle suuriin päätöksiisi! Nuoruus on huikean upeaa aikaa, silloin tulee tehtyä ne loppuelämän kannalta suurimmat ja merkittävimmät ratkaisut.
tv Leena

Sirkku kirjoitti...

Nuo mummolakuvat kävi sydämen päälle.

suvi kirjoitti...

lähihoitajan koulu on koulu,joka kannattaa ehdottomasti käydä!Ja sinusta on aineksia tuohon ammattiin,kutsumus-työhön:)miinuksia ei oo olemassakaan..

Anne-Mari kirjoitti...

Kiitokset Leena ja Suvi kommenteistanne!

Sain tietää, että 2,5 vuotta on ensin lukio-opintoja ja vasta viimeisenä vuonna on lähihoitaja-opinnot (ja yo-kirjoitukset).