tiistai 10. tammikuuta 2012

Talouskoulu alkoi :)

Talouskoulu alkoi eilen ja tykkään todella paljon. Se pitäisi määrätä kaikille nuorille pakolliseksi!
Kun kuulin meidän "oppiaineista", innostuin hurjasti. Kaksi opintoviikkoa lastenhoitoa, mahdollisuus kahden viikon työhöntutustumiseen (minä menen ehkä vanhainkotiin), opimme kuinka täyttää Kelan yms. hakemukset, kokkaamme PALJON, siivoamme, korjaamme esim. huonekaluja, teemme pieniä käsitöitä, mahdollisuus suorittaa ensiapukurssi ja hygieniapassi, en edes muista mitä kaikkea oli, koska niitä oli niin paljon!

Teemme jossain vaiheessa bloggeriin blogin, tai oikeammin opiskelupäiväkirjan, en tiedä jaksanko sitten tänne sen lisäksi paljoa kirjoitella :D Nytkin olen hurjan väsynyt, että menen tämän kirjoituksen jälkeen nukkumaan. Herääminen ei ole vaikeaa, koskaan ollutkaan.

Koulualue on viihtyisä ja kaunis, vanhoja tiilitaloja yhdistetty modernimpiin rakennuksiin/lisäosiin, sopii ihmeen hyvin yhteen, vaikka en muuten modernista arkkitehtuurista pidäkään. Kampuksella on mm. kahvila, apteekki, kirkko, jonkinlainen turvakoti, sairaala, kirjasto, kuntosali, opiskelijoiden oma taukotila, jossa mm. mikro ja sohvia, kaikkialla on tietokoneita, joissa saa käydä vapaasti (paitsi ei tunnin aikana), terveydenhoitaja ja psykologiterveydenhoitaja, pappi, kuraattori eli koulun sosiaalityöntekijä, Amican ruoat (kolme eri ruokavaihtoehtoa joka päivä, kaiken lisäksi ilmainen!)...

Opettaja on todella mukava ja varmasti ammattitaitoinen (mm. kotitalousopettaja ja kokki), rento ja ottaa vastaan oppilaiden toiveita. Luokkana olemme ainakin vielä toistaiseksi lähes mykkä... No ei tunnilla kuulukaan pälättää kokoaikaa... Vielä ujous vaivaa vähän jokaista. Yhden tytön kanssa olen jutellut enemmän.
Yllätyin, kun olin luullut, että melkein kaikki ovat noin 16-vuotiaita, mutta suurin osa olikin täysi-ikäisiä! No, täytyy sanoa, että siitä ei voi olla muuta kuin hyötyä (eivät häiriköi tunneilla).

Meillä on mahdollisuus ottaa valinnaiseksi ammattikoulun aineita! Minä innostuin siitä tiedosta hurjasti. Saatanpa siis leikkiä lähihoitajaopiskelijaa jo keväällä, samalla saisin esimakua siitäkin koulutuksesta. Helsingin Diakoniaopisto on mukava paikka, joten aion todella hakea sinne lähihoitajakouluun (ja pikkuveljeni ehkä myös, jännää jos päästään samalle luokalle). Olen jo lainannut kirjastosta lähihoitajaopiskelijoiden koulukirjoja. Vähän niitä selailin ja viikonloppuna syvennyn niihin kunnolla. Tuostakin koulutuksesta on niin paljon hyötyä (ainakin minulle, joka aina jonkin pienen oireen ilmestyttyä alan miettimään erilaisia diagnooseja itselleni).

Nyt minun täytyy vain saada kaikki sisaruksenikin menemään talouskouluun. Tällaisia asioita ei opi yksin, eikä välttämättä vanhempien luona asuessa. Käsittelemme kaikki asumistukihakemus-asiat, omasta kodista huolehtimiset, raha-asioiden suunnittelun, pyykinpesun, kotiruuan valmistamisen... ihan kaikki, mitä liittyy omaan kotiin muuttamiseen ja yksin asumiseen. Ja taas huomaan itsessäni sen "kaikki-heti-tänne-nyt"-piirteen, haluaisin oppia kaiken tuon HETI.

Mutta nyt menen ensiksi nukkumaan, jotta jaksan opiskella ;) Nukkuminen palauttaa ihmisen elintoimintoja. Niitä menetettyjä? Nukkuminen myös uudistaa soluja. Eipä kannata valvoa enää...

6 kommenttia:

suvi kirjoitti...

talouskoulu pakolliseks,samaa mieltä minäkin:)se,joka ei käy armeijaa,menköön tuonne ja naisilla tosiaan aemeijan tilalla pakollinen!
Oon muuten asunu siinä diakonia-opiston lähellä,ihana paikka todellakin!
Onnea opin tiellesi,annahan päiväkirjaan sitte osoite:)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaapa kivalta kaikkea kivaa teille tiedossa.Hyviä opiskelu päiviä.Odotan blogianne.

MaMMeli kirjoitti...

Hei minä kävin taloskoulun 18- vuotiaana ja tykkäsin tosi paljon:)Mukavia koulupäiviä sinulle <3

Villiviini kirjoitti...

Ihanaa! Onnea opiskeluun.

Anitta kirjoitti...

Onnea opiskeluun. Talouskoulun käyminen ei koskaan mene hukkaan. Kodin ja raha-asioiden hoito pitäisi olla kaikille pakollista, myös pojille.

Kirsi H. kirjoitti...

Kun minä olin tuon ikäinen, iso osta niistä tytöistä, jotka eivät menneet lukioon, menivät talouskouluun. Tämä siis joskus vuonna 1992. Minä en mennyt. Ja opin keittämään perunatkin sitten kovan kautta omin päin...

Mutta tuota yleistä elämänhallintaa sietäisi kyllä opiskella kaikkien nuorten ja vanhempienkin. Kun elämä on mennyt niin monimutkaiseksi. On opintotuki- ja kelabyrokratiaa, aineidenvalintaa, hopsia ja vaikka mitä.

Onnea opiskeluun!