lauantai 28. tammikuuta 2012

Kulunut viikko

Tällä viikolla alkoi uutena aineena lastenhoito. Katsoimme erään dvd:n, jollaisen saa neuvolasta, teimme tehtäviä tähän liittyen kuten myös päihteiden vaikutuksista sikiöön (tupakka on järkyttävän pahaa myrkkyä!). Ensiviikolla menemme keittiöön tekemään vauvanruokia ja otan pikkusiskoni (Tirtetan) mukaan maistelemaan. Siskon tytönkin haluaisin kovasti ottaa, mutta tämä nukkuu siihen aikaan päiväunia ja en tiedä, mitä opettajat sanoisivat...(hurmaisi heidät <3) Tirtetta sai luvan tulla opon ja lastenhoidon tunneille. Toisaalta haen Tirtetankin kesken koulupäivän, joten ehtisin kysyä opettajan mielipidettä kaksivuotiaasta. Katsotaan. Siskon tyttöhän nukkuisi opon tunnin rattaissaan.

Kotiruuan valmistus-tunnilla teimme erilaisia puuroja ja kiisseliä. Sain viimeksi mainitun tehtäväksi ja siitä tuli hieman venyvää, kun mehu melkein kiehui lisätessäni perunajauho-veden. Noh, hyvää ainakin oli. Kuten myös puurotkin. Riihiruis-puolukkapuuro oli niin hyvää, että toin sitä kotiinkin. Sitä syödessä tulee mummola ja vanhat hirsirakennukset mieleen :) Maku ja tuoksu <3 (ps. ei ollut minun tekemääni puuroa)

Tiistaina menimme Hakaniemen kauppahalliin vertailemaan hintoja ja minä olin aivan sekaisin niistä herkullisen näköisistä karitsan lavoista ja kyljyksistä, isoista pihveistä, käsitöistä ja lampaantaljoista... Kauppahallin kauppiaat olivat todella ystävällisiä eivätkä katsoneet nenänvarttaan pitkin tällaista pikkutyttöä, jolla ei ole aikomusta ostaa mitään. Sellaisia myyjiä tukisi mielellään :)

Hiukan flunssaisena olen viikon koulussa ollut, mutta enpä ole jäänyt mistään paitsi :) Lukuunottamatta eilen saatua läksyä :D Oli niin kiire kotiin, etten ehtinyt jäädä kuuntelemaan, eikä läksyä ole tullut sähköpostiinkaan. Noh, pyydän maanantaina.

Olin viikolla myös todella röyhkeä. Pari viikkoa sitten voitin lahjakortin, jota ei sitten kuulunutkaan. Menin antamaan netissä palautetta asiasta ja lähetä-painike ei tuntunut toimivan. Rämppäsin sitä muutamia(kymmeniä) kertoja, kunnes luovutin. Eilen sitten sain sähköpostissa pahoittelut viiveestä ja onnittelut voitosta, eli palaute oli kuin olikin mennyt perille, moninkertaisesti! Hävetti.

Äsken ihania blogeja selaillessani alkoi taas maallemuutto-kaipuu. Tällä viikolla kun erinäisistä syistä olen elänyt aikalailla tässä hetkessä enkä tulevaisuudessa. Tulevaisuuden suunnitelmat tuntuvat nyt paljon realistisemmilta, kun tiedän, mitä haluan opiskella ja että alalta löytyy töitä ja paljon. Tulevaisuuteni on maalla ja vanhusten ja/tai lasten kanssa. Tekee kuitenkin todella hyvää elää välillä hetkessä, olla ajantasalla asioista (mm. vaalit, vaikka en vielä pääsekään äänestämään).

Tänään sain myös tietää, että pääsen hiihtolomalla mummolaan! Joudun tosin olemaan yhden päivän pois koulusta, mutta se ei haittaa :) Ihanaa päästä ottamaan mummolasta talvimaisema-kuvia ja hiihtämään metsään sekä "emännöimään" mummon kanssa lähetys(?)piiriä. Haikealta tuntuu, ettei pappa ole siellä enää.

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Joo, se oli lähetyspiiri, jonka mummo uskaltaa ottaa hoidettavaksi, kun saa sinusta huusholliapua.

suvi kirjoitti...

Kuulostaa mukavalta,ja tulee niin omat opiskelu-ajat mieleen!