perjantai 9. joulukuuta 2011

Opiskelija taas

Tammikuussa täytyy jättää koulunkäyntiavustajan ja lastenhoitajan hommat ja istua koulun penkkiin. Pääsin nimittäin sinne talouskouluun :) Kyllähän minä osaan ikkunat ja pyykit pestä ja puuroa keittää, mutta viidessä kuukaudessa ehtii oppia paljon muutakin. Saan ilmaisen ruuan joka päivä, opiskelija-alennuksen matkoihin (Helsingissä matkakortilla aik. 1,70€, opiskelijalla 75senttiä, jos oikein muistan, eli aika huima etu!), opintotukea, arkirutiinit ja tietoa sekä taitoa ja kokemusta, lisäpisteitä muiden koulutusten hakua varten, tapaan uusia ihmisiä... Miksi pitää odottaa tammikuuhun :(

Tänään kävin kirjastoautolta hakemassa varaukset; Laura Ingalls Wilderin kaikki kirjat ja myös hänen ohjeisiin perustuvan keittokirjan. Äiti hihkuu riemusta kun patalaiska kyökkipiika jää aamulla herättyään sänkyynsä lukemaan ja lukee yöhön asti ;)

4 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

"Kuulinkin" jo äidiltäsi, mutta vielä kerran ihan valtavasti onnea!

Tuula kirjoitti...

Onnittelut opiskelupaikasta! Kuulostaa hienolta. Kyllä talouskoulutuksella on aina etunsa. Minäkin kävin nuorena sellaisen muutaman kuukauden kurssin, ei varsinainen talouskoulu. Siellä sain kipinän mm. kankaankutomiseen ja muihinkin käsitöihin, ja tietysti monta hyvää niksiä keittiöhommiin. Nykyaikana tuommoinen koulutus on varmaan vielä monipuolisempi.

Anne-Mari kirjoitti...

Kiitos molemmille :)

mammukka kirjoitti...

Minäkin kävin reilu kymmenen vuotta sitten viiden kuukauden talouskoulun ja siellä oli tosi kivaa. Siellä ollessa piti hankkia keittokirja, jota oikeasti käytän edelleen varmaankin lähes viikoittain. Mulla ei nimittäin pysy ulkomuistissa määrät ja numerot. Monenlaista hyödyllistä tuli siellä opittua. Luin joku aika sitten kaikki Lauran kirjat myös, mutta sitä keittokirjaa en ole suomeksi löytänyt. Englanniksi vain. Ihana sarja!