sunnuntai 4. joulukuuta 2011

No (sham)poo

Joskus vuosia sitten luin no poosta, elämästä ilman shampoota. Kokeilinkin sitä yhden viikon, mutta sitten se unohtui. Nyt taas eksyin netissä muutamalle sivustolle ja blogiin ja innostuin taas. Kuitenkin minua mietityttää sellainen asia, kuin rasvoittuvat hiukset. Nyt kun olen joka viikko ihmisten ilmoilla, en kehtaisi näyttäytyä rasvalettinä. Kuitenkin joskus minun se on aloitettava, joten joulu"loma" sattuu sopivasti muutaman viikon päähän. Silloin ei ole pakko pistää paljasta päätä ulos, voi käyttää pipoa ja enpä heti keksi paikkaa, jossa täytyisi olla ilman.

Täältä löysin myös lisää tietoa ja "käyttäjien" omia kokemuksia: http://www.vihrealanka.fi/node/5632

Hiusharja täytyy puhdistaa ja etsiä kampa. Niille kun tulee käyttöä enemmän kuin nyt. Pitäisi myös hankkia omenaviinietikkaa ja ruokasoodaa ihan vain tähän tarkoitukseen. Tämä nyt on tällainen kokeilu (taas), mutta olisi todella hyvä juttu, jos pystyisin samaan kuin karkkilakkoni kanssa (noin 17kk jo syömättä karkkia!).

Voisinpa myös etsiä tietoa luonnonmukaisesta ihonhoidosta... Tosin maidolla en ala läträämään, jonkin muun vaihtoehdon haluan.

2 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Tuttavani on pessyt hiuksensa pelkällä vedellä jo lähes vuoden ajan ja ihan hyvältä näyttää.
Itse olen käyttänyt ihonhoitoon appelsiinivettä eli hauduttelen appelsiininkuoren palasia kuumassa vedessä ja suihkuttelen sitä kasvoille. Saippuaa en ole käyttänyt kasvojen pesuun, koska se kuivattaa ihoa. Puhdistusvoiteet taas tukkii ihohuokosia ja saa aikaan näppyjä.
Onnea kokeiluihin.

suvi kirjoitti...

Nuoruuden työpaikassani siellä Koskelan sairaalassa oli eräs vanhus,joka koko ikänsä oli kasvonsa "pessyt" joka aamu kermalla.Oli muuten mummon iho kuin nuorella konsanaan,vaikka ikää n.90v:)Joka aamu hänelle annettiin lääke-lasissa 30ml kermaa,jonka siveli kasvoilleen..