lauantai 31. joulukuuta 2011

Lähitulevaisuuden suunnitelmia

Muutaman vuoden sisällä aina välillä se on käynyt mielessä, mutta ajatuksen olen kuitenkin hylännyt maatalouskoulun takia ja ehkä siksikin, etten ollut silloin ihan niin kiinnostunut.

Työ on kuitenkin pakko olla, en halua olla kenenkään elättinä. No mitä haluaisin mieluiten työkseni tehdä? Alleviivattuna siksi, että töitä kodin ulkopuolella en haluaisi, mutta se on ainoa tapa saada yksin oma mummonmökki. Mutta niin, ennen töihin pääsyä täytyy tietysti olla koulutus.

Ja siksi olen päättänyt hakea helmikuun yhteishaussa lähihoitajakoulutukseen! Kaksoistutkintona! Minä, joka inhoan opiskelemista!
Lähihoitajakouluun siksi, että a) siellä oppii kaikkea hyödyllistä, b) pääsen sen jälkeen päiväkotiin tai vanhainkotiin töihin, c) ainoa koulu, joka oikeasti kiinnostaa tällä hetkellä.
Kaksoistutkinto, koska a) kaksi kärpästä yhdellä iskulla, 3,5 vuodessa amis ja lukio (!!), b) voin sitten hankkia vaikka luokanopettajan pätevyyden joskus, jos tekee mieli, c) yleissivistys ei ole haitaksi ja d) unohtuneet ruotsi, enkku, matikka... palautuisivat taas mieleen ja oppisin lisää

Motivaatiota kuitenkin (vielä toistaiseksi) löytyy ja tässä ehtii moneen kertaan muuttaa mielensä ennen hakua ja edes tietoa kouluun pääsystä.

Ja nyt alkoi kyllästyttää tämän blogin ulkoasu. Yhtään en ole talvi- (puhumattakaan joulu-) tunnelmissa, vaan KESÄ on mielessä :) Pettymys varmaan on suuri, kun huhtikuussa on puolimetriä lunta, mutta ei se mitään! Ja nyt huomasin, että odotan kesää... Minä, joka pidän talvesta. No, ehdinhän tässäkin asiassa muuttaa mieleni moneen kertaan.

3 kommenttia:

suvi kirjoitti...

Onneksi olkoon,sinussa,jos kenessä on lähihoitajan ainesta!Miksi ajattelen niin?Blogiasi seuratessani huomaan monta kertaa,että olet kuin minä itse sinun ikäisenä:)
Itse valmistuin 1991 kodinhoitajaksi,ja tein 5,5v.tta töitä siinä Koskelan sairaalassa.Päivääkään en oo niitä vuosia katunu,nyt on hyvä näin->olla suurperheen äiti:)

Anne-Mari kirjoitti...

Kiitos kommentistasi :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

sinulla on UPEA asenne elämään ja omaan tekemiseesi! Itse olen aikuisopiskelija ja tiedätkö sun asenne auttaa minuakin - kiitos! Tsemppiä opintoihin!