lauantai 17. joulukuuta 2011

Hiljaiselova

Vähän on blogin kirjoittelu jäänyt tältä viikolta. Olen suunnitellut toistakin blogia, jonne on jo muutama päivitys ilmestynyt, mutta pidän sen vielä toistaiseksi salaisena. Siitä lisää myöhemmin.

Tällä viikolla olin viimeisen kerran lastenhoitajana ja koulunkäyntiavustajana. Ensi viikollahan alkaa joululoma ja tammikuussa talouskoulu. Suunnitelmia "lomaksi" ja tulevaisuudeksi ei oikeastaan ole. Olen tainnut pudota pilvilinnastani maan päälle, koska en vain jaksa uskoa (ja odottaa), että muutaman vuoden sisällä asuisin maalla. Ja mistä sieltä töitä saisin? Voisin kai sitten kierrellä Vuojalahdessa tuvasta tupaan piikomassa. Juuri nyt tuntuu, että olen jumissa. Jumissa kaupungissa, jossa ei ole tekemistä (siis verrattuna maalla kanojen hoitoon, puutarhakirjojen lukemiseen ja opiskelemiseen, itse puutarhan viljelemiseen, metsässä rämpimiseen, soutureissuihin, saaressa käynteihin, lumen luontiin, maton kutomiseen...).

Kun katson keittiön ikkunasta (oman huoneen ikkunasta puhumattakaan) näen vain sateisen "maiseman", paljaan torin, jonka voisi istuttaa täyteen kauniita kasveja ja puita (vink vink Helsinki!), rumat talot kanavan toisella puolella, kaljun puun, jossa jouluvalot. Näyttää kuin puu olisi tulessa. Mutta jos katson vain ja ainoastaan parvekkeellamme olevaa "tallilyhtyä", alan taas haaveilemaan maalla asumisesta. Siellä ei paljaat puut ja kärsinyt nurmikko haittaa. Kyllä täällä Helsingissä on yksi kiva asia. Öisin huoneeni ikkunan edessä katoksella laulaa rastas. Se laulaa siinä monta tuntia puolestayöstä alkaen ja joskus jään vain kuuntelemaan sitä. Saa nähdä, muuttuuko mielipiteeni rastaiden ihanuudesta maalle päästyäni ja lintujen syötyä marjapensaani paljaaksi.

3 kommenttia:

Tiitsa kirjoitti...

Kuuluu asiaan, kategoriaan pohdintoja ;) Olet aivan mahtavan järkevä tyttö. Kyllä kaikki järjestyy, usko pois.

Viipi kirjoitti...

Orta vaan, kyllä se aika menöö nopiaa ja asioilla on tapana järjestyä, töitä löyrät varmasti :)

Tässä itte myös orottelen että pääsis tuonne peltojen keskelle, ruveta rakentamaan tallia ja laajentamaan "kuttulaa", haaveissa olisi että niitä vielä saisi sen parisataa lisää, mutta kattoopi nyt onko juustoportti valmis ottamaan siihen aikaan lisää kutun maitoa :)

Nurkkalintu kirjoitti...

Päivä kerrallaan!
Muistan rukouksissani tulevaisuudensuunnitelmiasi.

Siunattua Jeesuksen syntymäjuhlaa ja vuotta 2012!