torstai 27. lokakuuta 2011

Kotiuduttu saippuakurssilta

Tänään oli viimeinen kerta saippuakurssia. Kuudessa tunnissa (3h per pvä) sai paljon aikaan ja saippuan teko on koukuttavaa! Tosin emme tehneet "oikealla" tavalla saippuaa (eli siis teurasjätteistä ja lipeästä), vaan käytimme saippuamassaa. Sitten maalla (jos saan lipeään luvan) aion ainakin kokeilla tuota alkuperäistä tapaa. Ja entisaikoihin lipeän tilalla käytettiin tuhkaa, uskaltaisikohan kokeilla...

Tässä osa tekeleistäni. Klikkaa kuva isommaksi. Pahoittelen kuvien laatua.
(kollaasilla säästän kuvatilaa blogissani)
Saippuan teko on TODELLA helppoa ja kivaa :) Massa vain pilkotaan pieniksi paloiksi, sulatetaan mikrossa (lisätään halutessa hajusteet ja värit) ja valetaan muotteihin (ja lisätään koristeet). Muotit voi laittaa pakastimeen, jolloin saippuat ovat todella nopeasti valmiita käyttöön :)

Meitä "oppilaita" oli kuusi, ja voitte arvata minkälainen innostunut pälätys siellä kävi :D Ja opettaja tietysti oli super-mukava ja kiva :) Ensi vuonna tahtoisin mennä Lapsen tekoon-kurssille ;) Saisi sitten ostella vauvan vaatteita ja leikkiä teiniäitiä... (Ehei, ei ole kyse oikeasta lapsesta, vaan aidonnäköisestä nukesta) Eiköhän sellaisen parilla sadalla tekaise... (mutta mistä tekaisee ne pari sataa?)

Iltapäivällä pääsin leikkimään siskon tytön kanssa :) En moneen vuoteen ole leikkinyt esimerkiksi Legoilla tai kiipeillyt MERIROSVOLAIVASSA! Huih. Pitäisi päästä useammin siskon tytön kanssa leikkipuistoon, saisin minäkin vähän hyötyliikuntaa (vink vink).

4 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Olet sinä ahkera! Jos teet saippuaa aidoista aineista, niin pistä pyykkipoika nenään. Saitko ohjeen? Minulla on jossain sellainen, jos tarvitset. En ikinä unohda sitä kamalaa hajua meidän navettakeittiössä, kun saippuaa tehtiin. Onneksi en minä, vaan pääsin äkkiä ulos. Ymmärrän hyvin, miksi opettaja toi teille valmista saippua-ainesta.

Anne-Mari kirjoitti...

Kiitos :) Minulla on ohje, itseasiassa ihan sian teurastuksesta alkaen... :D Taitaa olla ulkohommia.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa Anne-Mari:) Taisin olla samalla saippuakurssilla kanssasi. Istuin pöydän toisella puolella toisessa päässä, vaaleat pitkät hiukset..Ja arvaa vaan olenko ilmoittautunut jälleen samaan paikkaan maaliskuun lopulla alkavalle kurssille. Vieressäsi oleva rouva lupasi järjestää jonkinmuotoiset kurssit, onnistuivatko ne? Ja olet oikeassa, meillä kaikilla oli ihan mielettömän hauskaa ja antoisaa siellä. Terv. Anne

Anne-Mari kirjoitti...

Anne, kiva että löysit tänne :)
Minun on pitänyt kotona tehdä saippuaa jo pitkään, mutta en ole saanut aikaiseksi mennä ostamaan massaa.
Se kynttilänvalu-juttu on ilmeisesti unohtunut, kun mitään ei kuulu.